GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Treći uzastopni rast Wall Streeta

Treći uzastopni rast Wall Streeta
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.06.2020 / 22:24
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Indeksi na Wall Streetu porasli su treći uzastopni dan na krilima odličnog podatka o oporavku maloprodaje izlednih daljnjih ekonomskih poticaja.

Dow Jones Industrial Average porastao je 543,68 bodova, ili 2,11%, na 26.306,84, S&P 500 je dobio 60 bodova, ili 1,96%, na 3.126,59, a Nasdaq Composite je podignut 173,38 bodova, ili 1,78%, na 9.899,40.

Znatno bolji podatak o građevinskom sentimentu pomogao je prodavatelju Home Depot koji je imao jednu od najboljih izvedbi u sastavu Dow Jonesa.

Dionice Eli Lilly podignute su nakon objave uspjeha terapije karcinoma dojke u kasnoj fazi istraživanja.

Oracle Corp je napredovao nakon što je Wells Fargo postigao ciljanu cijenu dionica uoči objave rezultata koja se očekuje nakon završetka današnje trgovine.

Promet u američkoj maloprodaji naglo se oporavio u svibnju nakon oštrog pada povezanog s epidemijom koronavirusa a čelnik središnje banke upozorava da kriza može prouzročiti dugoročne štete u gospodarstvu i društvu. Promet u maloprodaji porastao je u svibnju čak 17,7 posto u odnosu na prethodni mjesec, najviše otkako je ministarstvo 1992. godine počelo objavljivati podatke. Analitičari su očekivali 8-postotni rast.

Tagovi: Wall Street, S&P 500, Home Depot, Oracle, Eli Lilly, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE