GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Trgovanje bitcoinom i drugim kriptovalutama preko platforme IQ Option

Trgovanje bitcoinom i drugim kriptovalutama preko platforme IQ Option
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.07.2018 / 18:42
Autor: Aleksandar Pešić, Avokado
BEOGRAD - IQ Option, vodeća onlajn platforma za trgovanje binarnim opcijama, od nedavno je dopunila svoju ponudu usluga za klijente uvođenjem platforme za trgovanje bitcoinom i još šest popularnih kriptovaluta.

Tako na IQ Option platformi, osim mogućnosti za trgovanje binarnim opcijama klijenti sada imaju i mogućnost trgovanja kriptovalutama, a sve su dostupne za trgovinu uz pomoć tzv. Ugovora za razliku u ceni il CFD-a. Takođe, IQ Option je pokrenuo i svoju mrežu otvorene trgovine (Open Trading Network), skraćeno OTN, uključujući i uvođenje OTN tokena za trgovinu. 

Šta je prednost IQ Option-a

Po mnogima, termin „Trgovanje binarnimm opcijama“  je skoro sinonim za reč „prevara“. Neke zemlje su čak zabranile trgovinu binarnim opcijama. Istina je, trgovina binarnim opcijama može biti prevara, ali to sve zavisi od platforme za trgovanje, jer na legitimnim, pouzdanim platformama nema prevara. IQ Option platforma za online trgovinu je pokrenuta 2013. godine i do danas se razvila u jedan od najpopularnijih i najpouzdanijih online servisa za trgovanje binarnim opcijama. 

To je legitimna platforma za onlajn trgovinu, na kojoj osim trgovanja binarnim opcijama takođe možete trgovati kriptovalutama. Kompanija je registrovana na Kipru, njeno poslovanje je potpuno legalno i podleže pravilima regulatornog tela CySEC. 

Šta sve nudi IQ Option svojim klijentima

Demo račun

Možete otvoriti demo nalog na IQ Option platformi koji vam omogućava da isprobate sve osnovne funkcije i vrste trgovanja. To vam pruža mogućnost da se upoznate sa načinom rada različitih funkcija na platforim, i to bez bilo kakvog ulaganja stvarnog novca.

Otvaranje demo naloga je izuzetno jednostavno i biće vam potrebno da navedete e-mail adresu kako bi ste se prijavili. 

Podrška za mobilne telefone

Osim standardne platforme, korisnicima su obezbeđene i Android i iOS aplikacija za IQ Option trgovinu binarnim opcijama.

Više vrsta grafikona

Trgovcima su na raspolaganju razne vrste grafikona. Linije, svećnaci, zone i stubasti grafikoni su dostupni na IQ Option platformi.

VIP nalog 

IQ Option ima ekskluzivnu opciju VIP naloga. Da biste dobili VIP nalog, treba da uložite 3000 dolara ili više kroz jednu uplatu na platformi. Oni koji poseduju VIP nalog imaju pristup edukativnim materijalima, privilegiju učestvovanja na većim turnirima (uključujući i turnir sa nagradom do 100.000 dolara), i veće isplate.

Sve u svemu, funkcije IQ Option-a su slične kako i na ostalim platformama za trgovanje binarnim opcijama. 

Kako funkcioniše trgovanje kriptovalutama na IQ Option platformi?

IQ Option je nedavno dodao kriptovalute na svoju platformu i pokrenuo novu marketinšku kampanju koja je posvećene trgovcima kriptovalutama. Danas preko IQ Option platforme možete trgovati sa različitim kriptovalutama pomoću CDF ugovora (ugovor za razliku u ceni bazne aktive). IQ Option trenutno nudi sedam različitih kriptovaluta koje su dostupne za trgovinu pomoću CFD-a. Trgovina pomoću CDF tehnike podrazumeva da trgovac ne može stvarno da kupi pravi Bitcoin ili neku drugu kriptovalutu kojom se može trgovati preko IQ Option-a. Trgovac ustvari nikada i ne poseduje kriptovalutu, već jednostavno trguje na osnovu svojih predviđanja.

Sedam kriptovaluta kojima možete trgovati preko IQ Option su:

Litecoin

Bitcoin

Ethereum

Dash

BitcoinCash

IOTA

Ripple

Sam postupak trgovine kriptovalutama je sličan kao i trgovanje binarnim opcijama. Možete pregledati grafikone sa statistikama. Možete trgovati putem kućnog interneta ili preko vašeg mobilnog uređaja. Takođe, korisnicima su na raspolaganju razni alati, poput Stop loss (SL) – zaustaviti gubitak ili Take profit (TP) – ostvariti profit. Stop loss je funkcija koja čuva otvorene pozicije od moguće fluktuacije tržišta, što sprečava povećanje rizika, dok se Take profit koristi da bi se odredila cena ili vrednost na kojoj će transakcija biti automatski završena kada sredstvo trgovine dostigne predviđenu vrednost. 

Šta su CFD (ugovori za razliku u ceni)?

Ugovori za razliku u ceni ili CFD su vrsta ugovora koji se zasniva na kupovini ili prodaji predmetne imovine a čiji je datum definisan u budućnosti po tržišno određenoj ceni. Razlike u ceni se vrše gotovinskim plaćanjem umesto isporuke robom ili hartijama od vrednosti.

Ovo se smatra lakšim načinom poravnanja, jer se dobici i gubitci plaćaju gotovinom. CFD omogućava investitorima sve prednosti i rizike posedovanja hartija od vrednosti – ali bez stvarnog vlasništva.Eto zašto možete „kupiti Bitcoin“ preko IQ Option, a da nikada niste stvarno ni posedovali Bitcoin. Ustvari, vi ne kupujete bilo kakvu kriptovalutu, već jednostavno  trgujete nečim što predstavlja  hartije od vrednosti na digitalnoj platformi. Postavlja se pitanje zašto bi neko želeo da kupi sredstva trgovine a da ustvari ne poseduje ta sredstva? Glavni razlog je težina ugovora. CFD ugovori omogućavaju veću težinu nego tradicionalna trgovina. Standardni CFD može ići 2% ispod najniže granice i 20% iznad najviše granice standardnih ugovora. Na kraju, CFD je dostupan za većinu  glavnih sredstava trgovine. Na IQ Option platformi korisnici mogu pristupiti CFD-u za kriptovalute, dekretni novac, deonice, robu i za još mnogo toga.

Zaključak

Ako uživate u trgovini binarnim opcijama, i ako želite da radite sa licenciranim i zakonski priznatim brokerom, onda je IQ Option pravi izbor za vas. Međutim,  budite svesni da trgovanje bilo kojim binarnim opcijama dolazi sa rizikom, i da nije moguće zaraditi novac preko noći.

Tagovi: bitcoin, kriptovalute, IQ Option, ripple, ethereum, CFD ugovori
PROČITAJ I OVO
Europske burze dosegnule rekordne razine
RAST
Europske burze dosegnule rekordne razine
LONDON – Na europskim su burzama u ponedjeljak ujutro cijene dionica dosegnule rekordne razine jer su ulagače ohrabrili bolji nego što se očekivalo poslovni rezultati niza kompanija, ali i oporavak kineskih tržišta.
Za vikend stiglo pola milijuna turista
IZNAD OČEKIVANJA
Za vikend stiglo pola milijuna turista
ZAGREB - Ozbiljno se približavamo turističkim brojkama iz 2019. godine, kazala je Monika Udovičić, ravnateljica Uprave za sustav turističkih zajednica, kategorizaciju i pravne poslove u Ministarstvu turizma.
Dolar blago oslabio na početku tjedna
BLAGI PAD
Dolar blago oslabio na početku tjedna
ZAGREB – Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta u ponedjeljak blago pala, a trguje se oprezno jer se čekaju izvješća, posebice s američkog tržišta rada, koja bi mogla utjecati na odluku američke središnje banke o monetarnoj politici.
Azijski investitori oprezni na početku tjedna
OPREZ
Azijski investitori oprezni na početku tjedna
ŠANGAJ – Na azijskim se burzama u ponedjeljak trguje oprezno, nakon naznaka usporavanja oporavka kineskog gospodarstva, dok su cijene nafte znatno pale.
Možemo li se nadati talijanskim turistima?
FERRAGOSTO
Možemo li se nadati talijanskim turistima?
RIJEKA - Ove godine čini se da će ferragosto biti »mršaviji« nego pretpandemijskih godina, ali, kažu mnogi, ipak nešto bolji nego lani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE