GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tri trgovačka lanca snizila cijene artikala, potrošačka košarica pojeftinila

Tri trgovačka lanca snizila cijene artikala, potrošačka košarica pojeftinila
TRGOVINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.10.2023 / 16:46
Autor: SEEbiz
ZAGREB . Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja izvijestilo je da su, sukladno ažuriranim podacima u njihovoj aplikaciji za praćenje cijena, neki trgovački lanci snizili cijene nekih artikala.

Na internetskoj stranici Kretanje cijena ažurirani su podaci o cijenama u trgovačkim lancima na dan 30. rujna, a sukladno odluci Vlade o izravnim mjerama kontrole cijena određenih proizvoda u trgovini na malo kojom se određuju najviše maloprodajne cijene za određene proizvode za što je kao relevantan datum za usporedbu cijena uzet datum 31. prosinca 2022., navodi se u priopćenju.

Nakon najnovijeg unosa podataka, na dan 30. rujna, potrošačka košarica trgovačkog lanca Konzum plus s 365 artikala iznosi 923,90 eura (6961,15 kuna) i jeftinija je za 5,73%.

Potrošačka košarica trgovačkog lanca Tommy s 365 artikala iznosi 912,12 eura (6872,26 kuna) i jeftinija je za 8,79%, dok košarica KTC-a s 349 artikla iznosi 917 eura (6908,99 kuna) te je jeftinija je za 4,73% u odnosu na cijene na dan 31. prosinca 2022.

Sukladno ažuriranim podacima, kako se navodi, Konzum plus snizio je cijene za 150 artikala, Tommy za 160 artikala, dok je KTC snizio cijene za 91 proizvod.

Najveća pojeftinjenja pojedinih artikala zabilježena su kod Konzuma plus. Primjerice tjestenina špageti 5 Zlatno polje 500 g trenutačno stoji 0,40 eura (3,01 kuna), što je pojeftinjenje od 82,22%, dok je čokolada mliječna 100 g Schogetten jeftinija za 69,7% te sada iznosi 0,30 eura (2,26 kuna).

Kod KTC-a, Tommy-a i Konzuma plus znatnije su poskupjeli samo crveni luk i kelj (60 do 61%), navodi se u priopćenju.

Tagovi: trgovina, potročaščka košarica, sniženje cijena
PROČITAJ I OVO
Musk smatra da bi dolar mogao postati bezvrijedan
UPOZORENJE
Musk smatra da bi dolar mogao postati bezvrijedan
NEW YORK - Elon Musk izazvao je brojne reakcije zbog objave o velikom državnom dugu Sjedinjenih Američkih Država, te je upozorio kako će američki dolar postati bezvrijedan ako se ništa ne poduzme.
Grayscaleov GBTC bilježi prve neto priljeve od lansiranja
ETF-ovi
Grayscaleov GBTC bilježi prve neto priljeve od lansiranja
NEW YORK - Grayscale Investments ostvario je prvi dan neto pozitivnih priljeva za burzovni fond (ETF) Grayscale Bitcoin Trust. To se dogodilo nakon gotovo četiri mjeseca kontinuiranog odljeva od njegove konverzije u spot Bitcoin ETF u siječnju.
Prvi vlak Euronight stigao iz Bratislave u Split
TURIZAM
Prvi vlak Euronight stigao iz Bratislave u Split
SPLIT - Danas je u Split iz Bratislave (Slovačka) stigao prvi vlak EuroNight, koji će prometovati do 5. listopada ove godine prema Splitu. Riječ je o liniji Slovačke željeznice (ZSSK) u suradnji s austrijskim željeznicama ÖBB koja iz Bratislave prema Splitu prometuje preko Beča.
Svjetska tržišta: Indeksi porasli, tehnološki sektor najveći dobitnik
RAST
Svjetska tržišta: Indeksi porasli, tehnološki sektor najveći dobitnik
NEW YORK - Burzovni indeksi u New Yorku zaključili su petak dobar tjedan. To se, prema analitičarima, najviše može pripisati izvješću Ministarstva rada o stanju na tržištu rada u travnju.
Grčki turizam imao rekordnu 2023. unatoč požarima
REKORDI
Grčki turizam imao rekordnu 2023. unatoč požarima
ATENA - Prošle godine, unatoč velikim požarima, prihodi grčkog turističkog sektora porasli su za 16,5 posto na rekordnih 20,6 milijardi eura u usporedbi s prethodnom godinom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE