GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tržišna kapitalizacija bitcoina premašila bilijun dolara

Tržišna kapitalizacija bitcoina premašila bilijun dolara
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.02.2021 / 20:18
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Bitcoin je danas prošao još jednu veliku prekretnicu, jer je tržišna vrijednost najpopularnije kriptovalute premašila bilijun dolara, prema Coindesku.

Digitalnom se valutom u petak trgovalo s nešto manje od 54.000 američkih dolara po novčiću dok je dosezala novu razinu, a porasla je na najviših 54.880 dolara kasnije tijekom sesije, navodi Coin Metrics. Cijena bitcoina sada je porasla za oko 350% u posljednjih šest mjeseci. Prije nedavnog porasta, digitalnim se sredstvom nikada nije trgovalo iznad 20.000 USD.

Iako nije savršena usporedba, tržišna vrijednost od bilijun dolara učinila bi vrijednost bitcoina većom od gotovo svih svjetskih dionica. Na primjer, Tesla ima tržišnu kapitalizaciju od oko 700 milijardi dolara, dok se Apple procjenjuje na više od 2 bilijuna dolara.

U međuvremenu, izvršni direktor Tesle Elon Musk jučerašnjom je izjavom dao naslutiti zašto je ta kompanija za proizvodnju električnih vozila investirala baš u bitcoin.

Naime, to je bilo iznenađenje za one koji su prethodno primijetili da se u centru njegovih tvitova često pojavljuje mim druge kriptovalute – dogecoina, objavio je Yahoo Finance.

Musk je reagovao na tvit koji je sadržavao komentare Chanpeng aoa, izvršnog direktora burze kriptovaluta „Binance“, koji je rekao kako je iznenađen što je Elon Musk tako „pretjerano oduševljen dodžkoinom“.

Musk je objasnio da Tesline investicije „ne odražavaju sasvim njegovo mišljenje“. Šef Tesle je dodao da je bitcoin, koji on opisuje „kao jednostavno manje glup oblik likvidnosti od keša“, „već dovoljna avanturistička stvar za jednu kompaniju iz indeksa S&P500“, a kamoli dogecoin.

Govoreći o svom osobnom stavu, Musk je spomenuo da je on „inženjer“ a ne „investitor“.

„Ja čak ne posjedujem nijedne druge dionice kojima se javno trguje osim Teslinih“, napisao je milijarder.

Podsjetimo, Tesla je investirala 1,5 milijardi dolara u bitcoin i objavila kako očekuje da će u bliskoj budućnosti prihvaćati plaćanja u toj kriptovaluti.

Tagovi: bitcoin, kriptovalute, dolar, tržište kriptovaluta, rudarenje bitcoina
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE