GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Turistički sektor od Ivičića očekuje suradnju na projektima održivosti turizma

Turistički sektor od Ivičića očekuje suradnju na projektima održivosti turizma
OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.08.2014 / 10:25
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Novi direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Ratomir Ivičić s ovotjednim razrješenjem Vlade s funkcije zamjenika ministra turizma i formalno preuzima tu poziciju u HTZ-u, a turistički sektor pritom od njega puno očekuje, pogotovo u realizaciji što bolje komunikacije i suradnje na projektima za jačanje i održivost hrvatskog turizma.
Ivičića za direktora Glavnog ureda HTZ-a među 20 prijavljenih kandidata krajem srpnja izabralo je Turističko vijeće HTZ-a. Još od sredine ožujka ove godine kao zamjenik ministra turizma u Glavnom uredu HTZ-a operativno je vodio gotovo sve poslove u tom uredu, uz što se, kako je kazao, osim funkcioniranjem HTZ-a bolje upoznao i sa sustavom turističkih zajednica i njegovom važnosti za promociju i dolaske turista.

Pred Ivičićem, kao i cijelim sustavom, nekoliko je važnih projekata za iduću turističku godinu, čijom bi se realizacijom, kao i planiranim izmjenama zakona o turističkim zajednicama, već od iduće godine trebale vidjeti promjene u tom sustavu, ali i šire, pogotovo u marketingu i promociji, udruženom oglašavanju, prijavi i odjavi gostiju te kvalitetnom produljenu sezone.

I on će, kao i njegova prethodnica na čelu Glavnog ureda, Turističkom vijeću HTZ-a nakon prve godine rada na toj poziciji morati podnijeti izvješće o svom radu, slijedom čega će to Vijeće odlučiti hoće li taj posao nastaviti ili će tražiti novog direktora.

Očekuju se kvalitetni pomaci i reforme u HTZ-u

Ivičić je prije dolaska na poziciju zamjenika ministra turizma te sada na čelo Glavnog ureda HTZ-a bio najpoznatiji kao član uprave i direktor tvrtke Brijuni Rivijera (u kojoj RH ima 67 posto udjela, a Istarska županija 33 posto). Prije toga bio je i ravnatelj Javne ustanove Nacionalni park Brijuni, te su to za neke od ispitanih predstavnika sektora dobre reference za rad Ivičića i u Ministarstvu i u HTZ-u.

Predsjednik Uprave turističke tvrtke Riviera Adrije Edi Černjul u izjavi za Hinu ističe da Ivičić ima sve karakteristike kvalitetnog turističkog radnika koji može udovoljiti izazovima novih odgovornosti, kao i da dobro poznaje problematiku hrvatskog turizma i današnjeg trenutka te vjeruje da će u dogovoru sa svim akterima turističkog poslovanja ostvariti kvalitetne pomake u nacionalnoj promociji i realizaciji strategije hrvatskog turizma.

Član Uprave malološinjskih Jadranka hotela Damir Mlacović povodom izbora Ivičića ističe da su do sada s Ministarstvom i HTZ-om imali odnose na vrlo visokoj razini te vjeruje da će se tako nastaviti i u idućem razdoblju.

Direktor tvrtke Vir turizam Zdenko Mičić (bivši državni tajnik za turizam) Hini je izjavio da s Ministarstvom i HTZ-om ima korektne odnose, kao i da je na toj poziciji očekivao osobu iz druge regije, jer sada Istra kao regija dominira institucijama u turizmu. S druge strane, kaže i da Ivičića treba podržati u nadi da neće zapostaviti ostale destinacije, dodajući i da će vrijeme brzo pokazati s kojom efikasnošću se realiziraju reforme u Glavnom uredu HTZ-a, njenim stranim predstavništvima i unutar, kako kaže, preglomaznog sustava TZ-a.

Silvana Jakuš, glavna urednica revije Ugostiteljstvo i turizam, vjeruje da su se članovi Turističkog vijeća HTZ-a odgovorno jednoglasno odlučili za Ivičića te da su time svjesno i sami preuzeli dio odgovornosti za funkcioniranje HTZ-a i hrvatskog turizma na domaćem i međunarodnom tržištu.

Izbor podržava, a očekuje da će uz Ivičića doći i do reafirmiracije struke u turizmu koja je, po njenoj ocjeni, posve pala u sjenu politike, što traži i vlastitu kreativnost novog direktora, kreativni tim, kao i hrabrost za iskorake i prije svega daleko veću transparentnost u radu čega se u radu HTZ-a, kako kaže, dugo nije vidjelo.

Direktor zagrebačke putničke agencije Kompas Ivan Pukšar smatra da za ocjene prvo treba vidjeti kako će Ivičić raditi i ima li operativne mogućnosti i sposobnosti 'prodrmati' uspavani sustav HTZ-a, u kojem treba više fleksibilnosti, komunikacije, stručnosti i brzine reagiranja na projekte privatnog sektora koji pridonose razvoju i prihodima turizma.
Tagovi: Ratomir Ivičić, Hrvatska turistička zajednica, Silvana Jakuš, Jadranka, Edi Černjuiviera Adria, Damir Mlacović, Zdenko Mičić, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
NBS: Kupili smo oko trećine ponuđenih obveznica  Telekoma Srbije
OBJAŠNJENJE
NBS: Kupili smo oko trećine ponuđenih obveznica Telekoma Srbije
BEOGRAD - Narodna banka Srbije demantovala je informaciju koju je objavio dnevni list "Danas" - da je odmah po emitovanju otkupila maksimalno dozvoljenu količinu korporativnih obveznica "Telekoma Srbija". Odgovor Narodne banke Srbije objavljujemo u celini.
Jorgić: Bolje da je Telekom izašao na Beogradsku berzu
ANALITIČARI
Jorgić: Bolje da je Telekom izašao na Beogradsku berzu
BEOGRAD - Finansijski analitičar Branislav Jorgić rekao je danas da bi bilo poželjnije da je Telekom Srbija objavio prospekt o poslovanju i emitovao korporativne obveznice za "nepoznate" kupce među kojima su građani, investicioni, penzioni i osiguravajući fondovi, umesto što ih je namenio unapred poznatim kupcima, bankama, kao profesionalnim ulagačima.
Zagrebačka burza: HT u fokusu, minimalne promjene indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: HT u fokusu, minimalne promjene indeksa
ZAGREB - Još jedna mlitava trgovina na Zagrebačkoj burzi donijela je minimalne promjene indeksa i slab promet.
Katastrofa: Hrvatska je najveći europski uvoznik svinjetine
SVINJETINA
Katastrofa: Hrvatska je najveći europski uvoznik svinjetine
ZAGREB - U Kini se u prošloj godini zbog pojave afričke svinjske kuge prepolovila svinjogojska proizvodnja. To je za rezultat imalo izvoz europske svinjetine na to tržište i dovelo do povijesno najviših cijena.
Dolar ojačao nakon prve američke predsjedničke debate
FOREX
Dolar ojačao nakon prve američke predsjedničke debate
LONDON - Dolar je u srijedu blago ojačao na međunarodnim tržištima prema šest najznačajnijih svjetskih valuta, nadoknadivši dio gubitaka nakon dva dana slabljenja, dok investitori analiziraju prvu debatu američkih predsjedničkih kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE