GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Turska od ponedjeljka obnavlja letove unutar zemlje

Turska od ponedjeljka obnavlja letove unutar zemlje
LETOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.05.2020 / 08:35
Autor: SEEbiz / H
ANKARA - Turska je objavila kako će obnova letova unutar zemlje postupno krenuti od 1. lipnja, a ukidaju se i mnoga od preostalih ograničenja uvedenih zbog suzbijanja koronavirusa.

Turski ministar prometa i infrastrukture Adil Karaismailoglu najavio je kako će letovi koji su zaustavljeni u ožujku zbog epidemije koronavirusa između Istanbula, Ankare, Izmira, Antalije i Trabzona ponovno pokrenuti 1. lipnja.

"Nakon dva mjeseca prvi let će biti između Istanbula i Ankare. Od 1. lipnja obnavljaju se letovi za Istanbul, Ankaru, Izmir, Antaliju i Trabzon. Linije s drugim gradovima biti će obnavljane postupno," istaknuo je Karaismailoglu.

U Turskoj se ponovno otvaraju džamije pa se mogu održavati zajedničke dnevne molitve. One će se, međutim, odvijati na otvorenome, gdje vjernici mogu održavati fizičku distancu. Trebaju nositi masku i ponijeti vlastitu prostirku za molitvu. Ako je nemaju, dobit će u džamiji prostirku za jednokratnu upotrebu.

U ponedjeljak se ponovno otvaraju kafići, restorani, parkovi, bazeni, teretane i muzeji, a koncerti na otvorenom bit će dozvoljeni do ponoći. Noćni klubovi ostaju zatvoreni. Zaposlenici javnih službi vraćaju se na posao, a vrtići počinju s radom.

Otvara se i Veliki bazar u Istanbulu, koji je detaljno dezinficiran.

Na ulazima u jednu od najvećih i najstarijih natkrivenih tržnica na svijetu, sa 61 natkrivenom ulicom i više od 4.000 trgovina, posjetiocima će se mjeriti temperatura, a njihov broj u objektu će biti ograničen.

Turska bilježi brojku od 160.000 zaraženih i gotovo 4.500 umrlih u pandemiji koronavirusa.

Tagovi: Turska, turski turizam, koronavirus u Turskoj
PROČITAJ I OVO
Rast prihoda u turizmu, lani uprihodovano 14,6 mlrd. eura
TURIZAM
Rast prihoda u turizmu, lani uprihodovano 14,6 mlrd. eura
ZAGREB - Prihodi od stranih turista u Hrvatskoj su u 2023. godini porasli na 14,6 milijardi eura ili 11,4 posto u odnosu na 2022., izvijestili su u petak iz Ministarstva turizma i sporta (MINTS) na temelju podataka Hrvatske narodne banke (HNB), dodajući da su u sektoru optimistični za predsezonu i cijelu 2024. godinu.
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE