GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Turska od ponedjeljka obnavlja letove unutar zemlje

Turska od ponedjeljka obnavlja letove unutar zemlje
LETOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.05.2020 / 08:35
Autor: SEEbiz / H
ANKARA - Turska je objavila kako će obnova letova unutar zemlje postupno krenuti od 1. lipnja, a ukidaju se i mnoga od preostalih ograničenja uvedenih zbog suzbijanja koronavirusa.

Turski ministar prometa i infrastrukture Adil Karaismailoglu najavio je kako će letovi koji su zaustavljeni u ožujku zbog epidemije koronavirusa između Istanbula, Ankare, Izmira, Antalije i Trabzona ponovno pokrenuti 1. lipnja.

"Nakon dva mjeseca prvi let će biti između Istanbula i Ankare. Od 1. lipnja obnavljaju se letovi za Istanbul, Ankaru, Izmir, Antaliju i Trabzon. Linije s drugim gradovima biti će obnavljane postupno," istaknuo je Karaismailoglu.

U Turskoj se ponovno otvaraju džamije pa se mogu održavati zajedničke dnevne molitve. One će se, međutim, odvijati na otvorenome, gdje vjernici mogu održavati fizičku distancu. Trebaju nositi masku i ponijeti vlastitu prostirku za molitvu. Ako je nemaju, dobit će u džamiji prostirku za jednokratnu upotrebu.

U ponedjeljak se ponovno otvaraju kafići, restorani, parkovi, bazeni, teretane i muzeji, a koncerti na otvorenom bit će dozvoljeni do ponoći. Noćni klubovi ostaju zatvoreni. Zaposlenici javnih službi vraćaju se na posao, a vrtići počinju s radom.

Otvara se i Veliki bazar u Istanbulu, koji je detaljno dezinficiran.

Na ulazima u jednu od najvećih i najstarijih natkrivenih tržnica na svijetu, sa 61 natkrivenom ulicom i više od 4.000 trgovina, posjetiocima će se mjeriti temperatura, a njihov broj u objektu će biti ograničen.

Turska bilježi brojku od 160.000 zaraženih i gotovo 4.500 umrlih u pandemiji koronavirusa.

Tagovi: Turska, turski turizam, koronavirus u Turskoj
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE