GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Novom Zagrebu najveći pad cijena stanova

U Novom Zagrebu najveći pad cijena stanova
CIJENE STANOVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.12.2013 / 10:28
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Prema Indeksu cijena nekretnina, tražene cijene nekretnina, na mjesečnoj razni više su za 0,7%, dok su u odnosu na godinu ranije niže za 4,3%.

U studenome 2013. u odnosu na listopad cijene nekretnina na zagrebačkom tržištu su više za svega 0,4%. Na godišnjoj razini, u odnosu na studeni 2012. tražene cijene nekretnina u Zagrebu i okolici ostvarile su pad od 5,3%. Važno je napomenuti da je indeks i dalje ispod razine 2006. godine.

Prosječna tražena cijena stana u Zagrebu u listopadu iznosi 1.569 eura/m2, što je malo manje u odnosu na listopad (0,1%), a 5,7% niže u odnosu na studeni 2012. godine. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, tražene cijene stanova su pale u svim četvrtima osim u Sesvetama gdje je cijena u odnosu na prošlu godinu viša za 1,5%.

U samo dvije četvrti u Zagrebu prosječne tražene cijene stanova su iznad 2.000 eura. Najskuplji stanovi su i dalje u gradskoj četvrti Medveščak, s prosječnom cijenom od 2.216 eura/m2, a slijede ih stanovi u gradskoj četvrti Centar s cijenom od 2.034 eura/m2. Najniže cijene stanova su u Sesvetama, gdje prosječna cijena u studenome iznosi  1.195 eura/m2 te u  Novom Zagrebu – Istok gdje je cijena 1.355 eura/m2.

Osim cijena u Zagrebu na godišnjoj razini padaju i cijene nekretnina na Jadranu (-2,9%). Na mjesečnoj razini, u odnosu na listopad cijene su porasle za 1%. Tražena cijena kuća na Jadranu, u studenome je iznosila 1.559 eura/m2 što je 1,4% više nego prošli mjesec, a 3,9% manje u odnosu na studeni 2012. Prosječna cijena kvadrata apartmana na Jadranu u odnosu na prošli mjesec viša je za 0,2%, dok je na godišnjoj razini viša za 0,1% i iznosi 2.003 eura/m2.

Osim u Dubrovačko-neretvanskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji tražene cijene apartmana više su od 2.000 eura i u Primorsko-goranskoj županiji.

S druge strane, najpovoljnije nekretnine za odmor su vikendice u Ličko-senjskoj županiji s cijenom od 1.628 eura/m2. Prosječna tražena cijena stana na Jadranu u odnosu na listopad je viša za 1.5% i iznosi 1.593 eura/m2. U odnosu na godinu dana ranije tražena cijena stanova je niža za 5,1%.

Kada pogledamo kretanje cijena stanova u najvećim hrvatskim gradovima, cijene stanova u Splitu su u odnosu na studeni 2012. godine čak 9,7% niže, dok su u Rijeci pale za 2,1%. Prosječna tražena cijena stana u Splitu u studenome iznosi 2.152 eura/m2, a u Rijeci znatno manje, 1.529 eura/m2. Cijene stanova u Osijeku u odnosu na prošlu godinu narasle su za 0,6%.


Tagovi: Novi Zagreb, Medveščak, Centar, Zagreb, cijene stanova, tržište nekretnina, Dubrovnik, Rijeka
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi nadoknadili jučerašnje gubitke
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi nadoknadili jučerašnje gubitke
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u utorak su indeksi ojačali 0,4 posto, i više nego nadoknadivši gubitke od prethodnoga dana, no i dalje uz mršav promet, jer nema važnijih poslovnih vijesti.
Europski indeksi rastu osmi dan zaredom
UZLET
Europski indeksi rastu osmi dan zaredom
FRANKFURT - Na europskim su burzama u utorak cijene dionica porasle osmi dan zaredom, što je njihov najduži pozitivni niz u više od dvije godine, jer ulagači vjeruju da će središnje banke i dalje voditi popustljivu monetarnu politiku.
Tehnička analiza: Kupovni signali za bitcoin i ether
KRIPTOVALUTE
Tehnička analiza: Kupovni signali za bitcoin i ether

NEW YORK - Tehnički analitičari smatraju da je nakon mjesec dana stagnacije došlo vrijeme za novi rast bitcoina i ethera.

Od danas ponovo vozom od Beograda do Bara
PUTOVANJA
Od danas ponovo vozom od Beograda do Bara
BAR - Dnevni međunarodni brzi voz na relaciji Bar – Beograd – Bar počeće danas opet da saobraća, saopšteno je iz Željezničkog prevoza Crne Gore ŽPCG.
Hrvatska postaje prva COVID-safe destinacija, to donosi značajne koristi
TURISTIČKA SEZONA
Hrvatska postaje prva COVID-safe destinacija, to donosi značajne koristi
BERLIN - S obzirom na to da ADAC ima 22 milijuna članova, jasno je kakve koristi nam to donosi, rekla je Brnjac nakon sastanka pojasnivši kako bi konkretiziranje suradnje uvelike pridonijelo vidljivosti Hrvatske i olakšavanju dolazaka njemačkim gostima u našu zemlju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE