GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U prodaji ulaznice za noćni vlak Beč-Pariz

U prodaji ulaznice za noćni vlak Beč-Pariz
VLAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.09.2021 / 09:49
Autor: SEEbiz / H
BEČ/PARIZ - Ulaznice za novi noćni vlak između Beča i Pariza sada su u prodaji, a prvi vagoni za spavanje trebali bi voziti između Francuske i Austrije od 13. prosinca nadalje.

Europska mreža noćnih vlakova, koja je u prošlosti bila glavni način prijevoza, uglavnom je obustavljena sa sve jeftinijim zračnim prijevozom, no doživljava veliki povratak usred rastuće svijesti o globalnoj klimatskoj krizi.

Čelnici nekoliko europskih željezničkih tvrtki prošle su godine potpisali pisma namjere kako bi udružili snage u povezivanju gradova poput Pariza, Edinburga, Stockholma i Rima.

Putovanje između Beča i Pariza počinje u večernjim satima i traje oko 14 sati, što znači da možete pojesti šniclu za večeru u Beču, a zatim se probuditi u Parizu i dobiti svježe kroasane za doručak.

Ulaznice su sada dostupne na stranicama nightjet.com i oui.sncf.

Noćna veza vlakom između dva grada prometuje tri puta tjedno u svakom smjeru, a rezultat je suradnje Austrijskih saveznih željeznica (OeBB), francuskog SNCF -a i njemačkog Deutsche Bahna.

Ponedjeljkom, četvrtkom i subotom vlak polazi s glavnog kolodvora u Beču prema pariškom Gare de l'Est preko Salzburga i Muenchena.

Polazak je u 19.40, dolazak u Pariz sljedećeg jutra u 9.42. U utorak, petak i nedjelju Nightjet putuje u suprotnom smjeru.

Sjedala su u drugoj klasi dostupna po cijeni od 29,90 eura, u prvoj klasi od 59,90 eura. Međutim, ako više volite krevet u trokrevetnoj kabini, morate platiti najmanje 89,90 eura, a u prvoj klasi 124,90 eura.

U sljedećim mjesecima i godinama u Europi će se pokrenuti još noćnih vlakova.

Francuska željeznička kompanija Transdev najavila je u lipnju planove za povezivanje Berlina sa skandinavskim prijestolnicama Stockholmom i Kopenhagenom novom linijom noćnih vlakova tijekom ljetnih mjeseci.

Francuski start-up Midnight Trains najavio je planove za povezivanje Edinburga, Rima, Barcelone, Kopenhagena i Pariza s noćnim vlakovima od 2024. nadalje.

Tagovi: noćni vlak Beč-Pariz, Austrijske željeznice, Deutsche Bahn
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE