GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Sloveniji se otvaraju skijališta, škole i neke uslužne djelatnosti

U Sloveniji se otvaraju skijališta, škole i neke uslužne djelatnosti
OTVARANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.01.2021 / 08:01
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - Zahvaljujući poboljšanju epidemiološke situacije u većini Slovenije uskoro se uz određene uvjete "otvaraju" skijališta, idući tjedan opet počinje nastava u nižim razredima osnovnih škola, a otvaraju se i tržnice, frizerski saloni i čistionice, te mehaničarski servisi, objavila je u srijedu kasno navečer slovenska vlada.

U devet od 12 regija, onima s boljom epidemiološkom slikom, od subote će skijališta ponovno raditi, a skijati mogu oni s negativnim testom na koronavirus, potvrdio je nakon sjednice premijer Janez Janša.

Od idućeg utorka u istim se regijama otvaraju vrtići i nastava za učenike prvih triju razreda osnovne škole, ali uz sve protuepidemijske mjere i negativan test na koronavirus za odgajatelje i učitelje koji će se testirati dan prije.
Ponovno je dopušten rad tržnica, kioska, servisa za čišćenje, frizerskih i sličnih usluga, dimnjačarske usluge, a otvaraju se i trgovine s opremom za djecu.

Popuštanje dosadašnjih restriktivnih mjera važit će u Središnje-slovenskoj, Gorenjskoj, Primorsko-Notranjskoj, Obalno-kraškoj, Koroškoj, Podravskoj, Pomurskoj, Savinjskoj i Zasavskoj regiji, dok u Goriškoj Posavskoj regiji i Jugoistočnoj Sloveniji dosadašnje restrikcije ostaju, ali bi
one predviđene kriterije za popuštanje mjera mogle ispuniti vrlo brzo, kazao je Janša.

- Vlada će idućih dana o tome ponovo odlučivati, strogo se pridržavajući kriterija i uz kontrolu jer je epidemiološko stanje u zemlji i dalje vrlo ozbiljno, kazao je Janša.

Što se tiče uvjeta za ulazak u Sloveniju za putnike iz prostora EU-a i Schengena, odlučeno je da oni mogu ući bez određivanja obvezne karantene ili negativnog testa na koronavirus, pod uvjetom da taj boravak ne traje duže od 12 sati, i to u slijedećim slučajevima: ako u Sloveniji imaju nekretninu ili zemljište, zbog skrbi o članovima obitelji ili imovini, zbog kontakta s djetetom i nekim drugim izuzetnim slučajevima.

Tagovi: slovenska skijališta, koronavirus u Sloveniji, Janez Janša
PROČITAJ I OVO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
BRAŠNO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
SARAJEVO - Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da je na tržište Bosne i Hercegovine isporučeno raženo brašno u kojemu je utvrđeno prekoračenje maksimalno dopuštene količine ohratoksina A.
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
HALVING
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
NEW YORK - Samo prepolovljenje ne bi trebalo kratkoročno utjecati na cijenu bitcoina, ali mnogi ulagači očekuju velike dobitke u nadolazećim mjesecima.
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE