GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

UHPA: Najvažnije zadržati radna mjesta

UHPA: Najvažnije zadržati radna mjesta
STAVOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.03.2020 / 10:35
Autor: SEEbiz

ZAGREB - Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) pozdravlja vladine mjere za pomoć gospodarstvu, istaknuvši da je najvažnije zadržati radna mjesta zaposlenika agencija i da Vlada čim prije donese kriterije i razradi sve mjere kako bi agencije točno znale s čime mogu računati, ističe predsjednik UHPA-e Tomislav Fain.

Osvrnuvši se na mjere hrvatske vlade za pomoć gospodarstvu zbog epidemije koronavirusa, Fain izdvaja mjeru za osiguranje minimalne plaće zaposlenika, koji su, kako ocjenjuje, ključni u svakoj djelatnosti, a posebice u putničkim agencijama u kojima je najveća vrijednost i imovina 'know–how' i visoko motivirani zaposlenici.

"Zadovoljni smo tom vladinom mjerom, a i jedna od mjera koje je UHPA predložila vladi bila je upravo oslobođanje od plaćanja doprinosa, poreza i prireza na plaće zaposlenicima. To smatramo neophodnim za opstanak malih i srednjih poduzetnika kao najugroženije skupine u ovoj nepogodi koja nas je sve zadesila", kaže Fain.

Dodaje da će agencije moći koristiti i druge vladine mjere, što će sve, kako vjeruje, pomoći da se prevlada ovo nepovoljno razdoblje.

"I dalje ćemo pratiti situaciju oko donošenja mjera i kriterija, kako bi pravovremeno pomogli članicama prebroditi tu situaciju", poručuje Fain.

UHPA je jedna od vodećih strukovnih udruga u hrvatskom turizmu, koja okuplja oko 230 redovnih članica-agencija i touroperatora te još oko sto pridruženih članica iz hotelijerstva, prijevoza, strukovnog obrazovanja te drugih ustanova i udruga vezanih uz turizam.

Njezine članice realiziraju više od 80 posto ukupnog organiziranog turističkog prometa u Hrvatskoj, a kao nacionalna udruga intenzivno surađuje sa drugim domaćim udruženjima te zastupa interese članica i na međunarodnoj razini kao redovna članica ECTAA-e (krovnog europskog udruženja putničkih agencija i touroperatora).

Tagovi: Udruga hrvatskih putničkih agencija, Tomislav Fain
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE