GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Unatoč lošem vremenu u Splitu za vikend 120 tisuća putnika

Unatoč lošem vremenu u Splitu za vikend 120 tisuća putnika
VIKEND
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.08.2021 / 10:40
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Iako su vremenske prilike posljednjih dana dale naslutiti da se ljeto približava kraju, brojke iz splitskih luka to ne potvrđuju jer će ovoga vikenda kroz njih proći 120 tisuća putnika u 190 zrakoplova i 16 tisuća vozila.

Voditelj Službe za prihvat i otpremu u splitskoj zračnoj luci Mate Melvan za Hinu je potvrdio da predstoji prilično dobar vikend sa 190 zrakoplova i 40 tisuća putnika iako ih je malo više u odlasku nego li u dolasku.

"Veći je pritisak na odlazak nego dolazak, ali to je prirodno za ovo doba godine. Možemo potvrditi i da su još uvijek brojke visoke, promet je visokog inteziteta. Već smo prešli brojku od 400 tisuća u kolovozu, što znači da idemo prema milijunu ove godine. Konačne rezultate imat ćemo na kraju mjeseca", dodao je Melvan.

Kroz splitsku će trajektnu luku tijekom vikenda proći 80 tisuća putnika i 16 tisuća vozila. I tamo je polazak putnika prema Splitu naglašeniji nego ranije ove sezone, što znači da odlaze s otoka prema kopnu, otkriva Jelena Ivulić iz Jadrolinije.

"Zbog gužve u Supetru do sada smo imali jednu izvanrednu liniju koja je isplovila u 8,45 sati iz Splita. Iz Splita nemamo veliki pritisak iako putnici i dalje pristižu, istina u usporenijem ritmu. Svakako sezona još nije gotova s obzirom da nam putnici dolaze i dalje", rekla je Ivulić.

Zanimljiv je i podatak da je Jadrolinija do 15. kolovoza na cijeloj obali ukupno imala 5,3 milijuna putnika, te 1,7 milijuna vozila, što je 85 posto ostvarenog prometa iz pretpandemijske 2019. godine.

Tagovi: Split, Trajekta luka Split, Zračna luka Split, Jadrolinija, Mate Melvan, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
BRAŠNO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
SARAJEVO - Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da je na tržište Bosne i Hercegovine isporučeno raženo brašno u kojemu je utvrđeno prekoračenje maksimalno dopuštene količine ohratoksina A.
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
HALVING
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
NEW YORK - Samo prepolovljenje ne bi trebalo kratkoročno utjecati na cijenu bitcoina, ali mnogi ulagači očekuju velike dobitke u nadolazećim mjesecima.
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE