GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uoči IPO-a, Robinhood procijenjen na 35 milijardi dolara

Uoči IPO-a, Robinhood procijenjen na 35 milijardi dolara
OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.07.2021 / 10:36
Autor: SEEbiz / Nova ekonomija
NEW YORK - Prije uvrštavanja na burzu u New Yorku, mrežna platforma za trgovanje dionicama i vrijednosnim papirima Robinhood Markets Inc očekuje da će njegove dionice vrijediti 35 milijardi dolara. Ta je vrijednost nešto manja od najviše procjene koju su toj platformi dali financijski analitičari.

Kao što je najavljeno, Robinhood će plasirati 55 milijuna dionica po cijenama od 38 do 42 dolara i trgovat će se pod oznakom HOOD.

Robinhood želi prikupiti više od 2,2 milijarde dolara tijekom svog prvog javnog nastupa, koji bi se trebao održati ovog ljeta, a sastanci s investitorima počinju ovaj tjedan. U skladu s njihovom potražnjom, procjena tvrtke mogla bi biti veća.

Očekuje se da će početna javna ponuda Robinhooda (IPO) biti peta po veličini na američkom tržištu dionica 2021. godine.

Robinhood je stekao popularnost tijekom pandemije koronavirusa kada su se mladi ljudi okrenuli internetskoj trgovini dionicama u pokušaju da prođu vrijeme tijekom izolacije i zarade novac. Tako se broj njegovih aktivnih mjesečnih korisnika više nego udvostručio u posljednjih godinu dana.

Tvrtka sa sjedištem u Kaliforniji u Menlo Parku najavila je da će za svoje kupce rezervirati 20 do 35 posto svojih dionica klase A.

Veća popularnost Robinhooda dovela je i do povećanog interesa političara, ali i državnih regulatora u Sjedinjenim Državama, koji su usredotočeni na njegov specifični marketing u trgovini i fenomen dramatičnog rasta vrijednosti.

U lipnju je Američko regulatorno tijelo za financijsku industriju kaznilo Robinhood s gotovo 70 milijuna dolara. Tada je navedeno da je Robinhood prevario svoje kupce u vezi s trgovanjem maržom (zalog koji investitor mora podnijeti).

Najveći dioničari Robinhooda su fondovi rizičnog kapitala DST Global, Index Ventures, New Enterprise Associates i Ribbit Capital. Svaka od ovih tvrtki posjeduje više od 5 posto svojih dionica.

Tagovi: Robinhood Markets, berza, DST Global, Index Ventures, New Enterprise Associates i Ribbit Capital, Robinhood, New York, akcije, online trgovina
PROČITAJ I OVO
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
OPTIMIZAM
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
NEW YORK - Američki indeksi porasli su drugi dan zaredom, budući da su dobre korporativne zarade ublažile zabrinutost oko viših stopa.
Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude
PROCJENE
Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude
NEW YORK - Analitičari Bitfinexa procjenjuju da bi nova ponuda BTC-a dodana tržištu mogla pasti na 30 milijuna dolara dnevno, što je manje od pet puta više od prosječnih dnevnih priljeva u promptne ETF-ove.
Zagrebačka burza: Podravka i Adris najveći krivci za pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Podravka i Adris najveći krivci za pad indeksa
ZAGREB - Utorak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz slabiji promet.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE