GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uspon kineskog tržišta usprkos lošim proizvodnim podacima

Uspon kineskog tržišta usprkos lošim proizvodnim podacima
TRŽIŠTE KAPITALA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.03.2020 / 07:24
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ŠANGAJ - Glavna tržišta u Aziji zaključila su na pozitivnom teritoriju u ponedjeljak nakon oštrih gubitaka prošlog tjedna, iako su podaci kineske proizvodnje objavljeni tijekom vikenda i u ponedjeljak znatno lošiji od očekivanih.

MSCI Asia Pacific Index ojačao je 1,1 posto.

Shanghai Composite Index skočio je 2,9% veći dok je Shenzen Composite podignut 3,39%. Hang Seng također je porastao 0,92%.

Rast se dogodio unatoč privatnom istraživanju objavljenom u ponedjeljak koje je pokazalo da su tvorničke aktivnosti u Kini pale na rekordno nisku razinu u veljači. Indeks nabave menadžera nabave Markit / Caixin pao je na 40,3, mnogo niže od očekivanja od 45,7 u anketi Reutersa. Indeks je u siječnju bio na razini 51,1. Razina od 50 točaka u PMI očitanjima odvaja rast od kontrakcije.

Anketa je objavljena na poleđini podataka koje je u subotu objavio Državni zavod za statistiku, a koji su pokazali da je službeni PMI u veljači pao na 35,7 ⁠ - najniža razina, prema Reutersu, u usporedbi s čitanjem od 50,0 u siječnju , Analitičari u anketi Reutersa očekivali su da će službeni PMI u veljači biti na 46.0.

Nikkei 225 u Japanu oporavio se od ranijeg proklizavanja i porastao je 1,24%. Dionice Sharp-a porasle su više od 2,5% nakon izvještaja japanskih medija krajem prošlog tjedna da je tvrtka spremna započeti izradu maski za lice uslijed nedostatka uzrokovanog izbijanjem koronavirusa. Južnokorejska Kospi dobila je 1,04%.

Dionice u Australiji nastavile su se smanjivati u ponedjeljak, a S&P / ASX 200 je opao za oko 0,9%.

Tagovi: Azijska tržišta, MSCI Asia Pacific Index, Nikkei 225, Shanghai Composite Index, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE