GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uzlet cijena avio karata u Aziji

Uzlet cijena avio karata u Aziji
KARTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.03.2023 / 12:54
Autor: SEEbiz / CNN
HONG KONG - Putnici diljem Azije i Pacifika vjerojatno će nastaviti izdvajati više nego inače za letove ove godine, iako se zrakoplovi vraćaju u nebo brzinom kakva nije viđena od početka pandemije.

Cijene zrakoplovnih karata u regiji bile su 33% više u veljači nego u istom mjesecu 2019., u usporedbi s povećanjem od 12% odnosno 17% u Europi i Sjevernoj Americi, prema podacima Skyscanner Travel Insighta.

U nekim slučajevima kupci plaćaju dvostruko više nego prije četiri godine.

Karta za poslovnu klasu od Pariza do Šangaja koja bi 2019. koštala približno 5650 USD sada se udvostručila na više od 11 500 USD, prema American Express Global Business Travel (Amex GBT). Tvrtka je platforma za putovanja koja se odvojila od istoimene kartične tvrtke.

Prosječna cijena sjedala u poslovnoj klasi od Singapura do Šangaja također je duplo viša od razine iz 2019., kaže Amex GBT.

Porast je dio šireg trenda. Zrakoplovne karte na globalnoj razini općenito su više od razina prije Covida zbog mnoštva čimbenika, istaknuo je Hugh Aitken, potpredsjednik odjela za letove u Skyscanneru.

Ali putnici u azijsko-pacifičkoj regiji trenutno se bore s većim skokovima cijena nego u drugim regijama, naglašavajući neujednačen globalni oporavak.

Ne očekuje se da će problem uskoro završiti.

Cijene karata u ekonomskoj klasi za Aziju iz Sjeverne Amerike i Europe ove će godine porasti za 9,5%, odnosno 9,8% u odnosu na prošlu godinu, pokazuju predviđanja Amex GBT-a. Potonji je gotovo dvostruko veći od predviđenog skoka cijena za rute europskog gospodarstva prema drugim zemljopisnim područjima. Slično se očekuje i za kabinu poslovne klase.

Tagovi: zračni prijevoz, avio karte, cijene avio karata, Azija
PROČITAJ I OVO
Oštar tjedni pad dolara
TJEDNI FOREX
Oštar tjedni pad dolara
LONDON - Na valutnim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga tjedna oštro pala, ponajviše prema jenu, što je posljedica intervencije japanske središnje banke na tržištu kako bi zaustavila slabljenje jena.
Cijene kukuruza na najvišoj razini u tri mjeseca
HRANA
Cijene kukuruza na najvišoj razini u tri mjeseca
NEW YORK - Terminske cijene kukuruza u SAD-u porasle su u petak na najvišu razinu od kraja siječnja prije nego što su usporedne cijene i soja dosegnuli vrhunac u jednomjesečnom razdoblju jer su poplave prekinule žetvu u najvećem izvozniku Brazilu, a bolest je pojela usjev kukuruza u Argentini, kažu analitičari.
Bitcoin opet snažno raste, analitičari podižu procjene
KRIPTOVALUTE
Bitcoin opet snažno raste, analitičari podižu procjene
NEW YORK - Bitcoin se brzo vratio u područje iznad 60 tisuća dolara.
Zagrebačka burza: Tjedni pad indeksa, Atlantic u fokusu
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Tjedni pad indeksa, Atlantic u fokusu
ZAGREB - Tjedan na Zagrebačkoj burzi donio je pad indeksa uz solidne razine prometa.
Musk smatra da bi dolar mogao postati bezvrijedan
UPOZORENJE
Musk smatra da bi dolar mogao postati bezvrijedan
NEW YORK - Elon Musk izazvao je brojne reakcije zbog objave o velikom državnom dugu Sjedinjenih Američkih Država, te je upozorio kako će američki dolar postati bezvrijedan ako se ništa ne poduzme.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE