GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Velike promjene u vlasničkoj strukturi Vupika

Velike promjene u vlasničkoj strukturi Vupika
ŠTO SE KUPOVALO?
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.09.2012 / 11:04
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Mirovinski fondovi očekivano nisu bili pretjerano aktivni krajem kolovoza na ZSE.
Raiffeisen OMF nastavio je kupovati dionice Hrvatskog Telekoma (ZSE:HT-R-A). Kupnjom 18.451 dionice vrijedne 3,7 milijuna kuna povećao je udjel na 6,81 posto i učvrstio treću poziciju u vlasničkoj strukturi.

AZ OMF kupio je 921 dionicu Privredne banke Zagreb (ZSE:PBZ-R-A) i učvrstio četvrtu poziciju s 0,23 posto udjela. Kupio je i 250 dionica Vira (ZSE:VIRO-R-A) gdje je također četvrti sa 7,03 posto udjela te 5 dionica Čakovečkih mlinova (ZSE:CKML-R-A) gdje je šesti s 5,48 posto udjela.

PBZ Croatia osiguranje kupilo je 5.862 dionice Zagrebačke banke (ZSE:ZABA-R-A) i učvrstio treću poziciju s 0,53 posto udjela.

Među investicijskim fondovima, HPB Global stekao je veliki paket od 10.300 dionica Jadran Kapitala i skočio s devetog na sedmu poziciju s 4,20 posto udjela.

Erste Adriatic Equity kupio je 8 dionica PBZ-a te ostao deveti s 0,07 posto udjela.

Fragaria je kupila dodatni paket od 1.946 dionica, odnosno 4,7 posto Agromeđimurja (ZSE:AGMM-R-A) vrijednih gotovo milijun kuna te učvrstila drugu poziciju s 21,47 posto udjela.

Skrbnički račun PBZ-a prodao je 1.635 dionica Atlantic Grupe (ZSE:ATGR-R-A) no ostao je treći s 8,91 posto udjela.

Slavonski ZIF kupio je 320 dionica Belja (ZSE:BLJE-R-A) i učvrstio treću poziciju s 0,53 posto udjela.

Skrbnički račun PBZ-a prodao je 10.208 dionica Hidroelektre niskogradnje (ZSE:HDEL-R-A) i ispao s liste deset najvećih vlasnika (dosad je bio osmi).

Mesna industrija braća Pivac kupila je 1.613 dionica Kraša (ZSE:KRAS-R-A) i učvrstila treću poziciju s 6,37 posto udjela.

Skrbnički račun Erste kupio je veliki paket od 9.360 dionica Vupika (ZSE:VPIK-R-A) pa skočio sa sedmog na peto mjesto s 1,32 posto udjela. Skrbnički račun Zabe kupio je 1.000 dionica i s desetog skočio na osmo mjesto s 0,41 posto udjela. Dionice je prodavao Ivica Pivac koji je prodao 3.500 komada i pao s osmog na deseto mjesto te skrbnički račun Erstea koji se riješio 500 komada no i dalje je deveti s 0,39 posto udjela.

Tagovi: Raiffeisen OMF, PBZ Croatia osiguranje, AZ OMF, HPB Global, Erste Adriatic Equity, Vupik, Belje, Slavonski ZIF, Atlantic Grupa, Hidroelektra niskogradnja, ZSE:HT-R-A, ZSE:ATGR-R-A, ZSE:VPIK-R-A, ZSE:BLJE-R-A, ZSE:KRAS-R-A, ZSE:HDEL-R-A, Mesna industr
PROČITAJ I OVO
Zašto je poskupelo ulje u Srbiji?
ULJE
Zašto je poskupelo ulje u Srbiji?
BEOGRAD - Prošle godine je otkupna cena suncokreta bila 38 dinara, što uz proizvodnju ulja, PDV i marže, obezbeđuje cenu ispod 130 dinara. To govori da je nepravedno došlo do povećanja cene ulja, kaže Vojislav Stanković, agroekonomski analitičar.
Brazilska studija: Kinesko cjepivo 50,7 posto učinkovito protiv novog soja P1
CJEPIVO
Brazilska studija: Kinesko cjepivo 50,7 posto učinkovito protiv novog soja P1
BRAZIILIJA - U Brazilu su od covida-19 u nedjelju umrle 1803 osobe, a velika studija provedena u toj zemlji pokazala je da je kinesko cjepivo, koje je glavni odabir u brazilskoj kampanji cijepljenja, 50,7 posto učinkovito protiv nove brazilske varijante virusa poznate kao P1.
Azijska tržišta: Indeksi pali na početku tjedna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi pali na početku tjedna
ŠANGAJ - Na azijskim se burzama u ponedjeljak trguje oprezno jer ulagači nisu voljni dodatno riskirati dok čekaju hoće li kvartalni poslovni rezultati američkih kompanija opravdati visoke cijene njihovih dionica.
Brnjac: Cijena antigenskih testova za turiste bit će simbolična
TESTOVI
Brnjac: Cijena antigenskih testova za turiste bit će simbolična
ZAGREB -  Još prošle godine krenuli su s izradom projekta ‘Stay safe in Croatia’, koji se sastoji od svih epidemioloških mjera i standarda za sve turističke sektore i djelatnosti. Zasad imaju 12.000 dodijeljenih oznaka ‘Stay safe in Croatia’.
Bor i Majdanpek: U martu proizvedeno rekordnih 5.188 tona bakra u koncentratu
RUDNICI
Bor i Majdanpek: U martu proizvedeno rekordnih 5.188 tona bakra u koncentratu
BOR – Rudari Bora i Majdanpeka u martu su ostvarili najbolji rezultat od dolaska kineske kompanije Zijin, pošto je proizvedeno rekordnih 5.188 tona bakra u koncentratu, saopštila je danas kompanija Zijin.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE