GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vijeće za elektroničke medije opet dalo koncesiju Sportskoj televiziji i CMC-u

Vijeće za elektroničke medije opet dalo koncesiju Sportskoj televiziji i CMC-u
KONCESIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.11.2013 / 17:12
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Vijeće za elektroničke medije (VEM) donijelo je odluku kojom se koncesija za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga televizije - emitiranje specijaliziranih televizijskih kanala u zemaljskoj mreži unutar multipleksa D opet daje ponuditeljima Autoru d.o.o. za glazbeni kanal CMC i HOO TV-u d.o.o. za Sportsku televiziju.
Agencija je objavila javni natječaj za davanje koncesije za obavljenje djelatnosti pružanja medijskih usluga televizije - emitiranje specijaliziranih televizijskih kanala u zemaljskoj mreži unutar Multipleksa D (3 kanala) 21. rujna 2010., predmet kojeg su bila tri slobodna kanala na području Hrvatske.

Uzimajući u obzir da je Vijeće javnim natječajem u ožujku 2010. već dodijelilo dvije nacionalne koncesije za specijalizirane kanale zabavnog programa - RTL 2 i Doma TV, Vijeće je 17. prosinca 2010. donijelo odluku prema kojoj su predmetne koncesije dane ponuditeljima trgovačkom društvu Autor i HOO TV.

Predmetna odluka Vijeća je povodom tužbe ponuditelja Montura d.o.o. Split poništena presudom Visokog upravnog suda 24. srpnja te je Vijeće bilo dužno donijeti drugu odluku pri čemu je vezano pravnim shvaćanjima suda i primjedbama suda u vezi s postupkom.

Vijeće je nakon toga raspisalo natječaj, a nakon što je provelo postupak utvrđivanja najpovoljnije ponude, u postupanju pod presudi Visokog upravnog suda, na sjednici održanoj 6. studenoga odlučilo je da su "prema ponuđenoj programskoj osnovi, programu, ostvarivanju interesa te poticanju pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija ponude Autora d.o.o. i HOO TV-a d.o.o. najpovoljnije", stoji u obrazloženju odluke koja je ovih dana objavljena na stranicama Vijeća.

Predsjednik HOO Zlatko Mateša rekao je za Hinu da još nije vidio odluku Vijeća za elektroničke medije, ali da je znao da će ona doći.

"To je sada jedna nova situacija. Dobili smo koncesiju, ali tu se sada otvara čitav niz pitanja oko kojih tek moramo pregovarati. Sada čekamo da vidimo što će nam pravnici reći pa će Vijeće zauzeti stav prema tom novom koncesijskom ugovoru", rekao je Mateša.

HOO je danas na dvosatnoj sjednici raspravljao o poslovanju, odnosno održivom modelu poslovanja Sportske televizije, poglavito u kontekstu odluke Visokog upravnog suda od 24. srpnja ove godine, ne znajući za novu odluku VEM-a koja je u međuvremenu objavljena.

Tagovi: Vijeće za elektroničke medije, Sportska televizija, Zlatko Mateša, CMC, Croatian Music Channel
PROČITAJ I OVO
Jack Dorsey ima velike planove u segmentu rudarenja bitcoina
RUDARENJE
Jack Dorsey ima velike planove u segmentu rudarenja bitcoina
NEW YORK - Energetski i hardverski zahtjevan proces verifikacije transakcija na bitcoinovom blockchainu, poznat i kao rudarenje, u svojoj biti je kompliciran, obično skup, a isplativ tek ako imate relativno jeftinu struju i a zarađene bitcoine prodajete kada im je cijena povoljna.
Azijska tržišta: Investitori oprezni, kineski BDP ispod očekivanja
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Investitori oprezni, kineski BDP ispod očekivanja
ŠANGAJ – Na azijskim se burzama u ponedjeljak trguje vrlo oprezno jer je ulagače razočarao sporiji rast kineskog gospodarstva nego što se očekivalo, dok je dolar blago ojačao prema košarici valuta.
Zagrebačka burza: CROBEX porastao četvrti tjedan zaredom, HT u fokusu
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: CROBEX porastao četvrti tjedan zaredom, HT u fokusu
ZAGREB - Na Zagrebačkoj su burzi protekloga tjedna Crobex indeksi nastavili uspon četvrti tjedan zaredom, pri čemu su porasle cijene dionica u svim sektorima, no uz manji promet nego tjedan ranije.
Svjetska tržišta: Snažan tjedni rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Snažan tjedni rast indeksa
ZAGREB – Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna snažno porasle, drugi tjedan zaredom, zahvaljujući boljim nego što se očekivalo poslovnim rezultatima banaka, pa su inflacijski pritisci i skorašnje zaoštravanje monetarne politike pali u drugi plan.
Dolar oslabio prema košarici valuta, euro ojačao
TJEDNI FOREX
Dolar oslabio prema košarici valuta, euro ojačao
ZAGREB – Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga tjedna blago pala, nakon gotovo neprestanog rasta od početka rujana, dok se tečaj eura odmaknuo od najniže razine u 14 mjeseci.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE