GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Više od milijun poljskih turista u Hrvatskoj, premašili i 2019.

Više od milijun poljskih turista u Hrvatskoj, premašili i 2019.
TURIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.09.2022 / 15:24
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U Hrvatsku je od početka godine do današnjeg dana došlo više od milijun poljskih turista, što je 8 posto više nego u istom razdoblju 2019., što pokazuje da je Poljska jedno od najvažnijih tržišta za hrvatski turizam, izvijestili su u srijedu iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Osim porasta turističkih dolazaka, Poljaci su ove godine do sada ostvarili i 7 posto više noćenja nego 2019., odnosno 6,4 milijuna, kažu iz HTZ-a prenoseći podatke iz sustava eVisitor.

Takve brojke s tog i drugih najvažnijih emitivnih tržišta potvrđuju odličnu ovogodišnju turističku sezonu u Hrvatskoj.

Komentirajući trendove, direktorica HTZ predstavništva u Poljskoj Agnieszka Puszczewicz naglašava da su Poljaci unatoč svim izazovima u ovoj godini pokazali da najviše vole Hrvatsku.

"Sve zahtjevnija ekonomska situacija u Poljskoj i ratna zbivanja u Ukrajini nisu spriječila Poljake da dođu na odmor u jednu od svojih omiljenih hrvatskih destinacija. Tako su Poljaci sada već drugu godinu za redom premašili milijun dolazaka i to više od mjesec dana ranije nego prošle godine", ističe Puszczewicz.

Poljaci su turistički ove godine najviše dolazili u Splitsko-dalmatinsku, Zadarsku i Istarsku županiju, a po odredištima najviše u Makarsku, Omiš, Zadar, Bašku Vodu, Orebić i Split, najčešće birajući za smještaj objekte u domaćinstvu, zatim kampove i hotele.

I u nautičkom charteru ih je bilo više nego 2019. te su sa 26 tisuća dolazaka i gotovo 180 tisuća noćenja u plusu od 14 i 11 posto u odnosu na tu rekordnu predpandemijsku godinu.

Tagovi: poljski turisti, hrvatski turizam, Agnieszka Puszczewicz
PROČITAJ I OVO
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
FENOMENI
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
ANALIZA - “Porez na rozu”, poznatiji kao pink tax, predstavlja pojavu u kojoj se proizvodi namijenjeni ženama prodaju po višim cijenama u odnosu na slične proizvode namijenjene muškarcima.
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
KRIPTO SCENA
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
NEW YORK - Američki dolar ponovno pokazuje svoju snagu, jučer je dosegnuo petomjesečni maksimum prema euru (za euro je ujutro trebalo platiti samo 1,0603 dolara).
Azijska tržišta: Mješovita izvedba indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Mješovita izvedba indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta bila su mješovita nakon velike rasprodaje u utorak, a trgovci su pratili trgovinske podatke iz Japana i Singapura u srijedu.
Wall Street: Powellove poruke izazvale dodatnu nervozu
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Powellove poruke izazvale dodatnu nervozu
NEW YORK - Indeks S&P 500 skliznuo je u utorak nakon što je predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell rekao da će kamatne stope možda morati ostati visoke.
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
ZAGREB - Dan uoči parlamentarnih izbora, slabašna trgovina na Zagrebačkoj burzi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE