GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vlada će ograničiti cijene ulja, mlijeka, šećera i mljevenog mesa

Vlada će ograničiti cijene ulja, mlijeka, šećera i mljevenog mesa
NESLUŽBENO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.09.2022 / 07:37
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Vlada će u četvrtak objaviti paket mjera kojim planira pomoći gospodarstvu i građanima u energetskoj krizi.

Prema neslužbenim informacijama RTL-a, mjere će iznositi više od dosad spominjanih šest milijardi kuna.

Iznos bi se navodno trebao kretati kretati između šest i deset milijardi kuna. RTL neslužbeno doznaje da će paket uključivati energetske dodatke za umirovljenike te povećanje najnižih mirovina.

Doznaje se da će vlada povećati i neoporezive primitke kako bi se zadržala potrošnja i gospodarska aktivnost. U dogovoru sa supermarketima, navodno će se ograničiti i neke cijene namirnica.

Neslužbeno, ograničit će se cijene mlijeka, šećera, ulja i mljevenog mesa. Navodno će jak poticaj ići i prema poljoprivrednicima.

Pomoć malim i mikro poduzetnicima
Mali i mikro poduzetnici također će dobiti pomoć. Pomoć će dobiti i gospodarski subjekti koji će se kategorizirati prema potrošnji energenata.

Premda se spominjalo da će se javne ustanove izjednačiti s kućanstvima, prema neslužbenim informacijama to se neće dogoditi. Takve ustanove će biti svrstane u poseban razred s malo višom tarifom od kućanstava, ali manjom nego što je sada, javlja RTL.

Tagovi: ograničenje cijena, mlijeko, šećer, ulje, mljeveno meso
PROČITAJ I OVO
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
INVESTICIJE
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
BEOGRAD - Kineska multinacionalna kompanija Zijin Mining Group planira povećati eksploataciju bakra u Srbiji na 450.000 tona godišnje, najavio je prije nekoliko dana direktor te rudarske kompanije Chen Jinghe, javlja srbijanska novinska agencija Beta. Time bi Srbija postala najveći dobavljač ove sirovine u Europi.
Stigle prve trešnje, cijene astronomske
ENORMNO
Stigle prve trešnje, cijene astronomske
SPLIT - Na splitsku tržnicu stigle su prve domaće trešnje. Prošle godine kilogram se prodavao po 6 do 8, a sada je cijena porasla i do 12 eura.
Oštar tjedni pad dolara
TJEDNI FOREX
Oštar tjedni pad dolara
LONDON - Na valutnim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga tjedna oštro pala, ponajviše prema jenu, što je posljedica intervencije japanske središnje banke na tržištu kako bi zaustavila slabljenje jena.
Cijene kukuruza na najvišoj razini u tri mjeseca
HRANA
Cijene kukuruza na najvišoj razini u tri mjeseca
NEW YORK - Terminske cijene kukuruza u SAD-u porasle su u petak na najvišu razinu od kraja siječnja prije nego što su usporedne cijene i soja dosegnuli vrhunac u jednomjesečnom razdoblju jer su poplave prekinule žetvu u najvećem izvozniku Brazilu, a bolest je pojela usjev kukuruza u Argentini, kažu analitičari.
Bitcoin opet snažno raste, analitičari podižu procjene
KRIPTOVALUTE
Bitcoin opet snažno raste, analitičari podižu procjene
NEW YORK - Bitcoin se brzo vratio u područje iznad 60 tisuća dolara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE