GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vlada donijela odluku o obnavljanju strateških robnih zaliha pšenice, kukuruza i ječma

Vlada donijela odluku o obnavljanju strateških robnih zaliha pšenice, kukuruza i ječma
ROBNE REZERVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.03.2022 / 19:00
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Vlada RH je u srijedu na zatvorenom dijelu sjednice donijela Odluku o obnavljanju strateških robnih zaliha pšenice, kukuruza i ječma, a ta je točka označena stupnjem tajnosti "vrlo tajno" i pojedinosti ne mogu biti objavljene, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Također, donesena je Odluka o izvanrednoj nabavi roba strateških robnih zaliha.

Doneseno je i nekoliko kadrovskih rješenja.

Nadzornom odboru društva Jadrolinija Rijeka predlaže se imenovanje Davida Sopte za predsjednika Uprave toga društva temeljem provedenog javnog natječaja.

Nadzornom odboru društva Croatia Airlines d.d. predlaže se imenovanje Jasmina Bajića za člana Uprave – direktora toga društva, temeljem provedenog javnog natječaja.

Državnom službeniku Ivanu Boti dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za regionalni razvoj u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.

Zbog isteka mandata s danom 15. ožujka 2022. razriješena je ravnateljica Ureda za opće poslove Hrvatskoga sabora i Vlade RH Marija Vrhovski, te je ponovno imenovana s danom 16. ožujka, temeljem provedenog javnog natječaja, na razdoblje od četiri godine.

Utvrđeno je i Pisano očitovanje Republike Hrvatske u predmetu pred Sudom Europske unije. Sadržaj očitovanja prije objave presude Suda ne može biti javno objavljen.

Također na zatvorenome dijelu sjednice Vlade utvrđena su stajališta Republike Hrvatske za sastanke Vijeća ministara: Vijeće za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravstvo i pitanja potrošača, u formatu ministara zapošljavanja i socijalne politike (EPSCO), 14. ožujka 2022. te Vijeće za ekonomske i financijske poslove (ECOFIN), 15. ožujka 2022. S obzirom da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Vijeća, ona se prethodno ne objavljuju, priopćila je Vladina Služba za odnose s javnošću.

Tagovi: pšenica, žitarice, STRATEŠKE ROBNE REZERVE, cijene hrane, robna tržišta
PROČITAJ I OVO
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
PRESUDA
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
NEW YORK - Bivši glavni izvršni direktor FTX-a, Sam “SBF” Bankman-Fried odslužit će 25 godina zatvora nakon izricanja presude na federalnom sudu.
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
ZAGREB - Kraj skraćenog trgovinskog tjedna donio je pad indeksa Zagrebačke burze uz skok prometa.
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
OPTIMIZAM
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
NEW YORK - Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink bio je "ugodno iznenađen" učinkom promptnog Bitcoin (BTC) burzovnog fonda (ETF) svoje tvrtke i ponovio je da je "vrlo optimističan" u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
NAJAVE
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
ZAGREB - Šahovski velikan Gari Kasparov nije u Hrvatskoj samo zbog odmora, iako ovdje ima kuću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE