GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vojvođanski Hrvati i Bunjevci u koaliciji za skore prijevremene izbore u Srbiji

Vojvođanski Hrvati i Bunjevci u koaliciji za skore prijevremene izbore u Srbiji
KOALICIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2016 / 22:09
Autor: Miroslav Flego
BEOGRAD - Danas je u Beogradu potpisivanjem koalicijskog sporazuma u kojoj su i predstavnici Hrvata i Bunjevaca u Vojvodini, svečano ustrojena nova predizborna koalicija Građani i građanke Srbije.
Kako se navodi u priopćenju dostavljenom medijima, koalicijski sporazum potpisali su predsjednik Romske partije Srđan Šajn i predsjednik partije Bunjevci građani Srbije Stevan Rajnović, predsjednik Vojvođanske udruge Hrvata Danijel Kovačević, predsjednik i dopredsjednica Centra za ljudska prava i nacionale manjine Hasan Dudić i Snežana Glišić, predsjednik Vojvođanske asocijacije malih i srednjih poduzeća i poduzetnika Nenad Milješić i predsjednik Upravnog odbora Zajednice udruženja žrtava Drugog svjetskog rata Srbije Dragan Novović.

- Naša koalicija ima jednostavan program i princip jer on izražava volju običnih ljudi. Dovest ćemo investicije, omogućiti naplatu ratne štete, zaposlit ćemo ljude, ne samo u Srbiji već i u Europi i tako rasteretiti proračun Srbije. Europa ima potrebe za našim zanatlijama i stručnjacima, ali mi u Srbiji moramo zadržati najbolje od najboljih. Cilj nam je da se za najbolje studente osiguraju stanovi i radna mesta, a oni bi za uzvrat u narednih pet godina trebali ostati u zemlji - rekao je vođa koalicije i predsjednik Romske partije Srđan Šajn.

Predsjednik partije Bunjevci građani Srbije Stevan Rainović drži kako su "Romi, Bunjevci, Hrvati ravnopravni građani ove zemlje te smatramo da se kroz borbu za prava manjinskih etničkih zajednica ustvari indirektno borimo i za prava svih građana i građanki ove zemlje, a predsjednik Vojvođanske udruge Hrvata Danijel Kovačević istakao je kako je koalicijom Građani i građanke Srbije prvi put postignuta politička suradnja hrvatske i bunjevačke nacionalne manjine i naglasio da je to dokaz da se uprkos netrpeljivosti iz prošlosti može surađivati na boljoj budućnosti Srbije, kao u sloganu kolacije – Zajedno možemo! . Predsjednica izvršnog odbora Centra za ljudska prava i nacionalne manjine Snežana Glišić drži da "postoji korpus ljudskih i manjinskih prava koji se moraju unaprijediti" a jedan od osnovnih ciljeva za koji će se zalagati je da u Srbiji ima što manje pravno nevidiljivih građana i građanki, a predsednik Vojvođanske asocijacije malih i srednjih poduzeća i poduzetnika Nenad Milješić rekao je da je potrebno u potpunosti promijeniti poreznu politiku, posebno kada je u pitanju oporezivanje mikro, malih i srednjih poduzeća.

- Pristupili smo koaliciji s osnovim ciljem da dobijemo predstavnke u tijelima vlasti kako bi žrtvama Drugog svjetskog rata i njihovim nasljednicima omogućili da dobiju ratnu odštetu. Ratna odšeta ne zastarijeva, a da je moguće naplatiti dokazuje i formiranje državne komisije – rekao je predsjednik Upravnog odbora Zajednice udruženja žrtava Drugog svjetskog rata Srbije Dragan Novović nakon potpisivanje koalicijskog porazuma.
Tagovi: Bunjevci, Hrvati, Građanke i građani Srbije, Stevan Rainović, Snežana Glišić, Bunjevci građani Srbije
PROČITAJ I OVO
HPK: Potrošače se obmanjuje hrvatskim oznakama na uvoznom mlijeku
MLIJEKO
HPK: Potrošače se obmanjuje hrvatskim oznakama na uvoznom mlijeku
ZAGREB - Iz Hrvatske poljoprivredne komore (HPK) u utorak su pozvali nadležne državne institucije i inspekcije da pojačaju kontrolu mlijeka na tržištu jer se zadnjih mjeseci potrošačima nudi uvozno, jeftino mlijeko na čija pakiranja se stavljaju hrvatske oznake (šahovnice, kockice) te se obmanjuje potrošače kako se radi o domaćem mlijeku.
Cijene poljoprivrednih proizvoda u 2020. porasle 0,5 posto
BLAGI RAST
Cijene poljoprivrednih proizvoda u 2020. porasle 0,5 posto
ZAGREB - Cijene poljoprivrednih proizvoda u 2020. godini porasle su 0,5 posto u odnosu na godinu ranije, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Sava Re najveća dobitnica veljače na Ljubljanskoj borzi
MJESEČNI PREGLED LJSE
Sava Re najveća dobitnica veljače na Ljubljanskoj borzi
ANALIZA - Ljubljanska burza (LJSE) objavila je statistiku trgovanja za veljaču 2021. godine, prikazujući nešto niži promet dionicama u odnosu na prethodni mjesec od 27,6 milijuna eura.
Azijska tržišta: Indeksi porasli drugi uzastopni dan
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi porasli drugi uzastopni dan
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u utorak cijene dionica porasle, drugi dan zaredom, no trguje se oprezno jer su ulagači na kineskim burzama odlučili povući dio zarade s tržišta.
Wall Street skočio, strahovanja od inflacije splasnula
SKOK
Wall Street skočio, strahovanja od inflacije splasnula
NEW YORK - Na Wall Streetu su u ponedjeljak burzovni indeksi snažno porasli, zahvaljujući padu prinosa na državne obveznice, a ulagače je ohrabrio i korak naprijed u donošenju novog paketa fiskalnih poticaja u SAD-u.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE