GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vrednost imovine pod upravljanjem Intesa Investa premašila 100 miliona evra

Vrednost imovine pod upravljanjem Intesa Investa premašila 100 miliona evra
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.12.2020 / 11:21
Autor: SEEbiz
BEOGRAD – Intesa Invest a.d. Beograd, Društvo za upravljanje otvorenim investicionim fondom sa javnom ponudom, je uprkos izazovnom periodu ostvario rekordne rezultate poslovanja.

Ukupna imovina investicionih fondova pod upravljanjem Intesa Invest dostigla je istorijski najveću vrednost od preko 104 miliona evra. Takođe, i svi ostali poslovni pokazatelji su na kraju novembra bili na istorijskim maksimumima: tržišno učešće je preko 26%, a vrednost investicione jedinice Intesa Invest Comfort Euro fonda je krajem novembra dostigla vrednost od 8.94 evra, dok je vrednost investicione jedinice Intesa Invest Cash Dinar fonda iznosila 1,057.42 dinara.

Pored zapaženih rezultata, Intesa Invest u svojoj ponudi ima novi model ulaganja slobodnih sredstava u evrima, sa ciljem ostvarivanja stabilnog prinosa, uz najviši nivo stabilnosti uloženih sredstava. Intesa Invest Cash Euro UCITS fond namenjen je fizičkim i pravnim licima zainteresovanim za najoptimalniji način upravljanja viškom likvidnih sredstava u evrima, uz najniži stepen investicionog rizika.

„Intesa Invest već dve godine uspešno opravdava poverenje svojih klijenata kada je investiranje u tržište kapitala u pitanju, o čemu svedoči i podatak da je imovina investicionih fondova pod upravljanjem premašila 100 miliona evra u kratkom roku, na šta smo posebno ponosni. Vodeći računa o potrebama i zahtevima naših klijenata, pored fondova kojima trenutno upravljamo, Intesa Invest Comfort Euro i Intesa Invest Cash Dinar, kreirali smo i novi Intesa Invest Cash Euro fond koji je organizovan kao fond očuvanja vrednosti imovine. Za naše klijente veoma je značajno da je likvidnost garantovana, odnosno po želji mogu podneti zahtev za otkup svih ili dela investicionih jedinica koje poseduju, uz brzu isplatu uloženih sredstava. Rekordne vrednosti imovine pod upravljanjem, kao i rekordne vrednosti investicionih jedinica tih fondova, novi projekti i rezultati koje smo postigli u prethodnom periodu su nam podstrek i motivacija da nastavimo dalje, vodeći se najvišim korporativnim vrednostima na kojima počiva cela naša grupacija.“, izjavio je Srđan Maletić, Izvršni direktor Intesa Invest, i izrazio uverenje da će novi investicioni fond biti prepoznat kao odličan proizvod za klijente koji žele da plasiraju višak svojih likvidnih sredstava u evrima i na kratak rok, uz visok nivo sigurnosti i stabilnosti uloženih sredstava.

Intesa Invest Cash Euro UCITS fond u najvećoj meri investira u novčane depozite kod domaćih renomiranih banaka, instrumente tržišta novca i dužničke hartije od vrednosti denominovane u evrima, čime se stvara mogućnost za postizanje stabilnog prinosa u kraćem roku, uz najniži nivo rizika. Glavna prednost ovog investicionog fonda je da se čitav proces ulaganja i podizanja sredstava u potpunosti odvija u evrima, kako za fizička, tako i pravna lica.

Banca Intesa osnovala je 2018. godine Društvo za upravljanje otvorenim investicionim fondom sa javnom ponudom Intesa Invest a.d. Beograd u želji da klijentima ponudi dodatne štedne i investicione alternative, koje pružaju mogućnost ostvarivanja značajnog prinosa, uz transparentno, fleksibilno i profesionalno upravljanje imovinom od strane stručno obučenih lica Društva za upravljanje, kao i koristeći vodeću svetsku i evropsku praksu i iskustvo u upravljanju imovinom, imajući u vidu pripadnost jednoj od najvećih evropskih finansijskih grupacija – Intesa Sanpaolo.

Tagovi: Intesa Invest, Banca Intesa, Srđan Maletić, Intesa Invest Comfort Euro, Intesa Invest Cash Dinar, Intesa Sanpaolo
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 na novom rekordu, zaključio najbolji prvi kvartal od 2019.
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 na novom rekordu, zaključio najbolji prvi kvartal od 2019.
NEW YORK - Indeks S&P 500 porastao je u četvrtak i zaključio svoje najbolje rezultate u prvom tromjesečju u pet godina.
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
POTONUĆE
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
NEW YORK - Kerrisdale Capital je shortao MicroStrategy dionica i duga bitcoin.
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
PRESUDA
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
NEW YORK - Bivši glavni izvršni direktor FTX-a, Sam “SBF” Bankman-Fried odslužit će 25 godina zatvora nakon izricanja presude na federalnom sudu.
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
ZAGREB - Kraj skraćenog trgovinskog tjedna donio je pad indeksa Zagrebačke burze uz skok prometa.
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE