GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vrlo dobra turistička sezona u Istri

Vrlo dobra turistička sezona u Istri
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.08.2022 / 20:44
Autor: SEEbiz / HRT
PULA - Kao u najbolja turistička vremena - Rovinj vrvi turistima. Dnevno ih je oko 37 tisuća.

- Sviđa nam se Rovinj. Grad je prekrasan, ima čisto more i divne ljude. Zaista je prekrasan, rekao je Lash Ankerman iz Nizozemske.

I jedno je od naših najposjećenijih odredišta. Ranije nego ikada, prije ostvario je 2 milijuna noćenja. Smiješe mu se i novi rekordi.

- Tri milijuna noćenja prema statistikama očekujemo oko 17. kolovoza što bi bilo nekih 4 dana ranije nego u rekordnoj 2019. godini, rekla je Iva Damuggia, TZ Rovinj.

Rovinj je poznat po luksuznim hotelima, i zato je, među ostalim, i najtraženiji.

- Očekujemo da će se sezona i dalje dobro odvijati. Popunjenost je odlična. Najbolje su popunjeni hoteli, ali i kampovi, naglasio je David Flamm, direktor marketinga, Maistra.

Krcate su terase restorana, posla ima pa je i zarada dobra.

- Što se tiče ove sezone - ona je nadmašila naša očekivanja. Nismo se nadali takvom broju gostiju. Svaki dan je sve više, krenulo je dobro od početka travnja, rekla je Maja Peršić, voditeljica restorana.

Umjesto obale, njemački gosti odabrali su unutrašnjost Istre. Ciljano ovamo dolaze već nekoliko godina.

- Tjedan dana u miru bez gužvi. U prekrasnoj kući s bazenom - to je sve što nam treba za idealan odmor, rekla je Elisa, gošća iz Njemačke.

No, Svetvinčenat potrudio se ponuditi i nešto više - srednjovjekovni festival. Podno drevnoga kaštela podignut je tabor, u njemu, vitezovi, žongleri, sokolari. Pravi mamac za obitelji s djecom.

- Došli smo vidjeti što se događa. Napokon, neka događanja nakon koronavirusa pa smo iskoristili priliku, rekla je Giana Todorović, gošća.

Festival je kruna ljetnih događanja u Svetvinčentu. I kao takav iziskuje angažman mnogih.

- Preko 150 kostimiranih sudionika je na festivalu, iz Slovačke, Slovenije, Mađarske, Hrvatske i susjedne Italije. Dolaze gosti odsvakud, rekao je Dean Perković, načelnik Svetvinčenta.

Mnogi su već sada rezervirali svoj smještaj za iduću godinu.

Ljetnu stvarnost turističke Hrvatske u ovome trenutku doživljava milijun i 100 tisuća - uglavnom stranih gostiju. Istarski Rovinj, Medulin, Poreč i Umag i dalje su na vrhu liste odredišta za odmor. Direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević i ravnatelj Nacionalnog parka Kornati Šime Ježina gostovali su u Dnevniku HTV-a i komentirali odlične turističke rezultate u Istri.

Denis Ivošević je rekao kako vjeruje da se ovakvi odlični turistički rezultati mogu nastaviti i u posezoni jer je i buking u skladu s očekivanjima.

- Dinamika nam je vrlo dobra. Zasad smo realizirali oko 60 posto cijelog prometa iz 2019. godine i sad je ključan period u kolovozu i rujnu koji bi trebali upotpuniti sliku istarskog turizma, rekao je.

Šime Ježina je naglasio kako je u Kornatima između 600-800 plovila dnevno cirkulira područjem.

- Kornati su vrlo zahtjevan nautički pomorski put i čitanje nautičkih karata je najvažnija stvar što se tiče plovidbe Kornatima. Naše ekipe su stalno na terenu, tu je lučka kapetanija i pomorska policija. Sad je gužva, ali sezona je normalna, počela je ranije nego prošla sezona. Očekujemo nautičku sezonu koja će trajati sve do konca listopada, rekao je.

Tagovi: turistička sezona u Istri, Rovinj, Poreč, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
OPTIMIZAM
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
NEW YORK - Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink bio je "ugodno iznenađen" učinkom promptnog Bitcoin (BTC) burzovnog fonda (ETF) svoje tvrtke i ponovio je da je "vrlo optimističan" u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
NAJAVE
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
ZAGREB - Šahovski velikan Gari Kasparov nije u Hrvatskoj samo zbog odmora, iako ovdje ima kuću.
Cijene hrane mogle bi konstantno rasti, ovo su glavni razlozi
HRANA
Cijene hrane mogle bi konstantno rasti, ovo su glavni razlozi
ZAGREB - Znanstvenici upozoravaju da će cijene hrane konstantno rasti. Klimatske promjene, a posebno rastuće temperature, mogu uzrokovati povećanje cijena hrane za 3,2 posto godišnje, prema novoj studiji u Njemačkoj.
Azijska tržišta: Japanski indeksi tonu, australsko tržište na rekordu
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Japanski indeksi tonu, australsko tržište na rekordu
TOKYO - Japanske su dionice pale najviše među azijskim tržištima u četvrtak, dok su australske dionice dosegnule rekordnu razinu, potpomognute jačanjem dionica rudarstva.
Hrvatski analitičar iz JPMorgana nema dobre vijesti za optimiste
PREDVIĐANJA
Hrvatski analitičar iz JPMorgana nema dobre vijesti za optimiste
NEW YORK - Čini se da se petomjesečni uspon američkih dionica bliži kraju. Ali ako pitate hrvatskog analitičara Dubravka Lakosa-Bujasa iz JPMorgan Chase Co., ulagači možda neće vidjeti da će doći kad dođe.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE