GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vujanović i Nikolić: Odlični odnosi interes i Srbije i Crne Gore

Vujanović i Nikolić: Odlični odnosi interes i Srbije i Crne Gore
CRNA GORA-SRBIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.01.2013 / 13:58
Autor: SEEbiz / Agencije
CETINJE - Interes je i Srbije i Crne Gore da imaju najbolje moguće odnose i treba sve uraditi da se međusobna saradnja dvije bratske države podigne na najveći mogući nivo, poručeno je danas na Cetinju nakon sastanka predsednika dvije države Filipa Vujanovića i Tomislava Nikolića.
Oni su, na konferenciji za novinare, istakli da su dve države opredeljene za unapređenje odnosa u svim oblastima od obostranog interesa.

"Mi dijelimo zajedničke vrijednosti i ciljeve, odnosno imamo mnogo toga zajedničkog. Zato je neprirodno da Srbija i Crna Gora nemaju najbolje moguće odnose", kazao je Nikolić, ističući da Beograd gleda na Crnu Goru kao državu sa svojim suverenitetom i punopravnim članstvom u Ujedinjenim nacijama.

Nikolić je poručio da u danu kada su u Crnoj Gori raspisani predsjednički izbori nije došao da bi vodio kampanju i da zapravo nije ni znao da su izbori raspisani. Pitanje novinara da li Nikolićeva poseta Crnoj Gori u danu raspisivanja predsjedničkih izbora zapravo znači podršku Vujanoviću u trci za novi mandat, iznenadilo je obojicu predsjednika, koji su novinare upitali za termin raspisivanja izbora.

Poseta je ugovorena ranije, nisam znao da su raspisani izbori dok mi vi to niste rekli, naveo je Nikolić i poručio - "nisam došao u kampanju, pa tako od danas, pa sve dok se ne završe izbori, nećete me vidjeti u Crnoj Gori".

"Izbori su stvar Crne Gore i građana Crne Gore", poručio je Nikolić.

Nikolić je obrazložio i da kada je govorio o potrebi da se predstavnici srpskog naroda uključe u vlast u Crnoj Gori, nije mislio na predsjedničke izbore, već na sve nivoe vlasti od mjesne zajednice do lokalne samouprave i nadalje.

"A građani Crne Gore će sami izabrati predsednika. Ja u to ne želim da se miješam i nije današnji dan namijenjen tome. Ako su to planirali, ja zaista u tome nisam učestvovao", rekao je Nikolić.

Upitan da li svoju izjavu da Srbi u Crnoj Gori treba da izađu iz opozicije, ipak vidi kao miješanje u unutrašnja pitanja Crne Gore, budući da politički predstavnici Srba aktuelnu vlast u Crnoj Gori smatraju mafijaškom, Nikolić je rekao da onaj ko to misli treba da uđe u vlast, preuzme funkciju i sa te pozicije u javnosti ozbiljno razgovara o saznanjima do kojih je došao.

Tagovi: Filip Vujanović, Tomislav Nikolić, predsjednički izbori u Crnoj Gori
PROČITAJ I OVO
Fitch: Cijene zlata u silaznoj putanji
ANALITIČARI
Fitch: Cijene zlata u silaznoj putanji
NEW YORK - Međunarodna rejting agencija Fitch predviđa da će cijena zlata ove godine pasti sa 1.734 na 1.600 dolara za uncu, a 2022. godine smanjiti se na 1.400 dolara „zbog povećane potražnje uslijed investicijskih tokova i kupovine od centralne banke“.
Bitcoin potonuo 25 posto ispod rekordne razine
KRIPTOVALUTE
Bitcoin potonuo 25 posto ispod rekordne razine
NEW YORK - Bitcoin (a s njim i gotovo sve kriptovalute) prošli je tjedan prošao korekciju. Prethodni je vikend vrijedio 58 tisuća dolara (dvostruko više nego prilikom ulaska u 2021), cijena je u petak pala na dobrih 44 tisuće dolara.
Novi uzlet dionica GameStopa
SNAŽAN RAST
Novi uzlet dionica GameStopa
NEW YORK - Ovoga tjedna ponovno velika uzbuđenja oko dionica GameStopa.
Prinosi na američke obveznice govore da ulazimo u opasna vremena
OBVEZNICE
Prinosi na američke obveznice govore da ulazimo u opasna vremena
NEW YORK - U četvrtak je raženi prinos na američku desetogodišnju obveznicu, koja utječe na sve kreditne aktivnosti (uključujući hipotekarne kredite), porastao na 1,6 posto, što negativno utječe na rizična ulaganja.
Dolar ojačao prema košarici valuta nakon dva tjedna pada
TJEDNI FOREX
Dolar ojačao prema košarici valuta nakon dva tjedna pada
LONDON - Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga tjedna porasla, nakon dva tjedna pada, zahvaljujući rastu prinosa na američke državne obveznice i oštrom padu najvećih svjetskih burzi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE