GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Banke krive za oštar pad indeksa

Wall Street: Banke krive za oštar pad indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.04.2020 / 22:02
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Oštar pad je u srijedu pogodio Wall Street, a za takav su epilog ponajprije krive banke koje su kažnjene za slabe kvartalne rezultate.

Dionice su u srijedu naglo pale, jer su loši ekonomski podaci i slaba zarada banaka potaknuli zabrinutost zbog utjecaja koronavirusa na američko gospodarstvo.

Dow Jones pao je 437 bodova, ili 1,8%. S&P 500 skliznuo je 2,1%, dok je Nasdaq Composite pao 1,2%.

Bank of America trgovala potonula je više od 5 posto nakon razočaravajućih rezultata. Citigroup je pao više od 4%. Energija i financije bili su najslabiji sektori u S&P 500, pali su više od 3%.

Prodaja na malo tijekom ožujka pala je rekordnih 8,7%, navodi se u izvješću Ministarstva trgovine objavljenom u srijedu. To je bio najveći jednomjesečni pad od kada je odjel počeo pratiti seriju 1992. godine.

Banke su, među prvim većim tvrtkama koje su izvijestile o rezultatima u prvom tromjesečju, rano pregledale štetu koju pad coronavirusa namjerava napraviti korporativnoj zaradi. Sve su glavne banke prijavile pad prihoda od 40%, dok su izdvajale milijarde kako bi pokrile ono što vide kao velike nadolazeće gubitke na kreditima, kreditnim karticama i hipotekama.

Bank of America objavila je kako je zarada u prvom tromjesečju pala za 45%, jer su rezerve za gubitak zajmova porasle za 3,6 milijardi dolara zbog epidemije koronavirusa. Dionice Goldman Sachsa smanjile su se više od 3% nakon što je banka izvijestila o 46-postotnom padu dobiti u prvom tromjesečju jer je koronavirus otuđio učinak u odjelu za upravljanje imovinom. Citigroup je također rekao da je zabilježio pad prihoda u prvom tromjesečju za 46% jer je izdvojio više sredstava kako bi se zaštitio od potencijalnih kašnjenja plaćanja od zajmoprimaca i drugih korisnika kredita.

Tagovi: Wall Street, S&P 500, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, koronavirus, Citigroup, Bank of America, Goldman Sachs
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE