GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Blagi pad indeksa

Wall Street: Blagi pad indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.11.2023 / 22:25
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američki indeksi su pali u ponedjeljak, dok su trgovci odahnuli nakon što su glavni prosjeki objavili četverotjedni pobjednički niz.

Dow Jonea je izgubio 56,68 bodova, ili 0,16%, na 35.333,47. S&P 500 smanjio se za 0,20% na 4.550,43. Nasdaq Composite spustio se za 0,07% na 14.241,02.

Wall Street izlazi iz četvrtog uzastopnog pozitivnog tjedna, jer su dionice ojačale od prinosa 10-godišnjih državnih obveznica povukao se s granice od 5% koju je nakratko premašio krajem listopada. S&P 500 porastao je 8,5% do ovog mjeseca, dok je Dow dodao 6,9%, a Nasdaq skočio 10,8%.

Porast se dogodio unatoč upozorenjima nekih američkih trgovaca da potrošačka potrošnja slabi, iako je potrošnja za e-trgovinu za Crni petak skočila 7,5% u odnosu na godinu ranije.

Neke dionice e-trgovine porasle su tijekom Cyber ponedjeljka, s dionicama Amazona i Shopify napredujući oko 0,7% odnosno 4,9%. Affirm je skočio za gotovo 12%, jer su kupci pohrlili koristiti BNPL opcije za svoje kupnje Cyber ponedjeljkom.

Sveukupno slabi podaci o potrošnji mogli bi u konačnici biti pozitivan signal da povećanje stopa Federalnih rezervi konačno počinje opterećivati širu ekonomiju.

"Usporavanje potrošača vjerojatno bi bilo katalizator za tržište jer bi pomoglo potkrijepiti osnovu za rast", rekao je Quincy Krosby, glavni globalni strateg u LPL Financialu. "Ovo je tržište imalo koristi od snažne potpore, snažnog povjerenja u to da je Fed završio, ne samo sa svojom kampanjom dizanja kamatnih stopa, već i da će početi sa smanjenjem kamatnih stopa 2024. godine."

Krosby, koji je rekao da je tržište bilo u uvjetima kratkoročne prekupljenosti tijekom niza sesija, dodao je da će prinos na 10-godišnje trezorske zapise biti ključan za kretanja ovog tjedna, osobito nakon ovotjednog komentara Feda i ključnih očitanja za potrošače povjerenje i inflacija.

Phillip Colmar, upravljački partner i globalni makro strateg u MRB Partners, slično je rekao da dionice i dalje pokreću tržište obveznica. Dionice su i dalje blago prekupljene, rekao je, dodajući da je gospodarstvo i dalje "prilično otporno", što otežava opravdanost budućih smanjenja stopa.

"Mislim da je ekonomija još uvijek čvrsta i mislim da smo već na neki način u bočnoj fazi preokreta za obveznice", rekao je Colmar. "Kako ulazimo u sljedeću godinu, pravo pitanje je je li 10-godišnje ministarstvo financija počelo pronalaziti najnižu razinu, a zatim se možda čak opet učvrstiti, što je slučaj koji opet oduzima malo vjetra tržištu dionica."

Izvješće o povjerenju potrošača treba biti objavljeno u utorak, dok je osobna potrošnja

Tagovi: Wall Street, NYSE, aMAZON, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Veliki optimizam na Ljubljanskoj borzi, NLB u fokusu
LJSE
Veliki optimizam na Ljubljanskoj borzi, NLB u fokusu
LJUBLJANA - Na Ljubljanskoj burzi promet je znatno porastao, a sve su dionice u prvom kvartalu poskupjele. Prosječni rast iznosio je 17%, što domaće tržište stavlja na prvo mjesto u regiji. Dionice NLB-a i dalje se izdvajaju po rastu - +29% u prva tri mjeseca!
Azijska tržišta: Indeksi pali, većina burzi zatvorena
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi pali, većina burzi zatvorena
ŠANGAJ - Australsko i japansko tržište pali su u srijedu dok se ulagači spremaju za odluku američke središnje banke o stopama, koja bi trebala biti objavljena u četvrtak rano u Aziji.
Wall Street: Oštar pad za kraj gubitničkog travnja
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Oštar pad za kraj gubitničkog travnja
NEW YORK - Američki su indeksi pali u utorak i završili gubitnički mjesec nakon što su podaci o plaćama višim od očekivanih potaknuli novu zabrinutost zbog inflacije uoči odluke Federalnih rezervi o kamatama u srijedu.
Osnivač Binancea osuđen na četiri mjeseca zatvora
PRESUDA
Osnivač Binancea osuđen na četiri mjeseca zatvora
NEW YORK - Osnivač Binancea, milijarder, Changpeng Zhao, osuđen je u utorak na četiri mjeseca zatvora, nakon što je priznao krivicu za omogućavanje pranja novca na svojoj kripto mjenjačnici.
Zagrebačka burza: Span gubitnik dana, indeksi različitih predznaka
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Span gubitnik dana, indeksi različitih predznaka
ZAGREB - Utorak je Zagrebačkoj burzi donio različite predznake indeksa uz solidan promet.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE