GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street blago pao, prinosi na obveznice porasli

Wall Street blago pao, prinosi na obveznice porasli
PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.03.2021 / 08:03
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Na Wall Streetu su u utorak cijene dionica pale, dok su prinosi na američke državne obveznice dosegnuli najviše razine u 14 mjeseci, a pod najvećim je pritiskom bio tehnološki sektor.

Dow Jones oslabio je 104 boda ili 0,31 posto, na 33.066 bodova, dok je S&P 500 skliznuo 0,32 posto, na 3.958 bodova, a Nasdaq indeks 0,11 posto, na 13.045 bodova.

Najviše je jučer pao, 1 posto, S&P indeks tehnološkog sektora jer se nastavlja rotacija iz tog sektora, koji je lani predvodio po rastu na tržištu, u druge sektore koji bi mogli imati više koristi od 'otvaranja' aktivnosti nakon suzbijanja koronavirusa i oporavka gospodarstva.

Tako su jučer najviše porasle cijene dionica u industrijskom i potrošačkom sektoru. Oporavio se i financijski sektor, nakon što je dan prije pao zbog vijesti da američki hedge fond Archegos Capital ne može izvršiti svoje obveze.

„Tržište je trenutno bez vodstva. Preferencije investitora izmjenjuju se gotovo svakoga dana, uglavnom između tehnološkog i cikličkih sektora”, kaže Tim Ghriskey, strateg u tvrtki Inverness Counsel.

Podršku tržištu pružaju očekivanja da bi se oporavak gospodarstva od koronakrize uskoro trebao ubrzati zbog novih fiskalnih poticaja i postupne normalizacije društvenog i gospodarskog života zahvaljujući cijepljenju protiv covida-19.

Ovoga će tjedna predsjednik SAD-a Joe Biden predstaviti i prve detalje programa ulaganja u infrastrukturu, koji bi mogao iznositi 4.000 milijardi dolara.

To bi bio dodatni poticaj oporavku gospodarstva, no golemi fiskalni i monetarni poticaji mogli bi potaknuti i jačanje inflacije.

Stoga ponovno rastu prinosi na američke državne obveznice. Prinosi na 10-godišnje obveznice jučer su u jednom trenutku dosegnuli 1,77 posto, najvišu razinu u 14 mjeseci.

A na europskim su burzama cijene dionica jučer porasle. Londonski FTSE indeks ojačao je 0,53 posto, na 6.772 boda, dok je frankfurtski DAX skočio 1,29 posto, na 15.008 bodova, a pariški CAC 1,21 posto na 6.088 bodova

Tagovi: Wall Street, NYSE, Dow Jones, prinosi na obveznice, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE