GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street blago pao uoči izvješća o inflaciji

Wall Street blago pao uoči izvješća o inflaciji
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.06.2021 / 08:02
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Na Wall Streetu su u srijedu cijene dionica blago pale, dok ulagači čekaju izvješće o inflaciji, koje bi moglo znatno utjecati na smjer tržišta idućih dana.

Dow Jones oslabio je 152 boda ili 0,44 posto, na 34.447 bodova, dok je S&P 500 skliznuo 0,18 posto, na 4.219 bodova, a Nasdaq indeks 0,09 posto, na 13.911 bodova.

Tijekom cijelog trgovanja ti su se indeksi izmjenjivali u pozitivnom i negativnom području jer nije bilo vijesti koje bi usmjerile tržište.

„Vlada zatišje što se tiče vijesti. Završena je sezona objava poslovnih rezultata kompanija, a pred nama je izvješće o inflaciji. Stoga indeksi nisu osjetnije oscilirali”, kaže Chuck Carlson, direktor u tvrtki Horizon Investment Services.

Na tržištu je i dalje najvažnije pitanje hoće li inflacija u SAD-u biti privremena, kako to tvrdi Fed, ili trajna. Zbog toga se s oprezom čeka izvješće o kretanju potrošačkih cijena, koje će biti objavljeno u četvrtak.

Analitičari u anketi Reutersa procjenjuju da je u svibnju inflacija na godišnjoj razini dosegnula 4,7 posto, a da je temeljna inflacija, bez cijena hrane i energenata, porasla na 3,4 posto.


To bi bilo znatno iznad ciljanih razina Feda od oko 2 posto, pa se ulagači plaše da bi središnja banka mogla početi zaoštravati monetarnu politiku prije nego što se očekuje.


Mnogi investitori procjenjuju da će Fed plan o smanjenju iznosa za kupnju obveznica objaviti kasnije tijekom godine, dok bi stvarno smanjenje iznosa moglo uslijediti početkom iduće godine.

Od početka godine S&P 500 na dobitku je oko 12 posto, a sada je od rekordne razine, dosegnute početkom svibnja, udaljen samo oko 1 posto, kao i Dow Jones indeks.

I na europskim se burzama jučer trgovalo oprezno. Londonski FTSE indeks oslabio je 0,20 posto, na 7.081 bod, a frankfurtski DAX 0,38 posto, na 15.581 bod. Pariški CAC ojačao je, pak, 0,19 posto, na 6.563 boda.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500, inflacija
PROČITAJ I OVO
Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude
PROCJENE
Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude
NEW YORK - Analitičari Bitfinexa procjenjuju da bi nova ponuda BTC-a dodana tržištu mogla pasti na 30 milijuna dolara dnevno, što je manje od pet puta više od prosječnih dnevnih priljeva u promptne ETF-ove.
Zagrebačka burza: Podravka i Adris najveći krivci za pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Podravka i Adris najveći krivci za pad indeksa
ZAGREB - Utorak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz slabiji promet.
Crnogorsko tržište osiguranja u prvom kvartalu poraslo 12,6%
RAST
Crnogorsko tržište osiguranja u prvom kvartalu poraslo 12,6%
BUDVA – Tržište osiguranja u Crnoj Gori u prvom je tromjesečju zabilježilo rast od 12,6 posto, objavio je predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja (ANO) Marko Ivanović.
Mađarska narodna banka testira interes za poslovanje na tržištu kripto imovine
KRIPTO SCENA
Mađarska narodna banka testira interes za poslovanje na tržištu kripto imovine
BUDIMPEŠTA - Narodna banka Mađarske (MNB) provest će istraživanje kako bi utvrdila stupanj interesa među mađarskim tvrtkama za pokretanje aktivnosti na lokalnom tržištu kripto-imovine, rekli su u ponedjeljak središnja banka i regulator financijskog tržišta, prema izvješću državnih novinske agencije MTI.
Venecija ovaj tjedan počinje naplaćivati ulaz
POTEZI
Venecija ovaj tjedan počinje naplaćivati ulaz
VENECIJA - Venecija će ovaj tjedan jednodnevnim izletnicima početi naplaćivati ulaz u grad, što je prvi takav slučaju u svijetu. Namijenjen je smanjenju pritiska na drevni talijanski grad koji tone pod težinom masovnog turizma.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE