GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street dosegnuo nove rekordne razine

Wall Street dosegnuo nove rekordne razine
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.07.2021 / 06:58
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Na Wall Streetu su u ponedjeljak burzovni indeksi dosegnuli nove rekordne razine, što se ponajviše zahvaljuje rastu cijena dionica u bankarskom sektoru, dok se ulagači pozicioniraju za sezonu objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija.

Dow Jones ojačao je 126 bodova ili 0,36 posto, na 34.996 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,35 posto, na 4.384 boda, a Nasdaq indeks 0,21 posto, na 14.733 boda.

Među sektorskim indeksima, najviše je, u prosjeku 1,3 posto, porastao S&P 500 indeks bankarskog sektora.

Pritom je dionica Goldman Sachsa poskupila više od 2, a JPMorgana više od 1 posto, dok ulagači čekaju poslovna izvješća tih banaka, koja će biti objavljena u utorak.

Ovoga tjedna počinje sezona objava poslovnih rezultata kompanija i banaka u drugom tromjesečju, a analitičari u anketi Reutersa procjenjuju da su zarade kompanija iz sastava S&P 500 indeksa porasle za 66 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

„Sezona zarada bit će toplo dočekana kao prilika da se potvrdi postojeće raspoloženje na tržištu”, kaže Mike Zigmont, direktor u tvrtki Harvest Volatility Management.

Znatno su jučer porasle i cijene dionica u komunikacijskom i nekretninskom sektoru, a među vodećim dobitnicama bila je dionica Tesle, s rastom cijene za 4 posto.

Od početka godine S&P 500 indeks porastao je oko 17 posto, pa se neki investitori pitaju koliko još ovaj uspon može trajati i plaše se mogućeg preokreta.

Ponajviše ih zabrinjava širenje delta soja koronavirusa, što bi moglo usporiti oporavak svjetskog gospodarstva, i jačanje inflacijskih pritisaka, što bi moglo nagnati središnje banke na zaoštravanje monetarne politike.

I na europskim su burzama cijene dionica jučer porasle. Londonski FTSE indeks ojačao je 0,05 posto, na 7.125 bodova, dok je frankfurtski DAX porastao 0,65 posto, na 15.790 bodova, a pariški CAC 0,46 posto, na 6.559 bodova.

Tagovi: Wall Street, Goldman Sachs, JPMorgan, Dow Jones, Nasdaq, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE