GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Dow Jones pao četvrti uzastopni dan

Wall Street: Dow Jones pao četvrti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.04.2024 / 22:25
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američki indeksi pali su u četvrtak u naletu nestabilnog trgovanja uoči izvješća o radnim mjestima u ožujku.

Nagli skok cijena nafte i strahovi da bi Federalne rezerve mogle odustati od smanjenja kamatnih stopa pogoršali su raspoloženje ulagača.

Dow Jones Industrial Average izgubio je 530,16 bodova, ili 1,35%, zabilježivši četvrti uzastopni dan pada. S&P 500 izgubio je 1,23 posto. Tehnološki bogat Nasdaq Composite pao je 1,4%. Tri glavna prosjeka oštro su se smanjila krajem sesije, pavši više od 2% od svojih unutardnevnih najviših vrijednosti. Između vrhova i padova dana, Dow s 30 dionica zanjihao se za više od 860 bodova.

Sirova nafta skočila je u podne, što se poklopilo s preokretom raspoloženja na tržištu. Nafta WTI premašila je 86 dolara po barelu i dosegnula najvišu razinu od listopada, što je izazvalo zabrinutost oko cijena energije koje pomažu ponovnom ubrzanju inflacije.

Predsjednik Feda Minneapolisa Neel Kashkari također je komentirao u četvrtak poslijepodne da se pita bi li središnja banka uopće trebala smanjiti stope ako inflacija ostane ljepljiva, dodajući nedavnom zboru govornika Feda koji su konzervativno govorili o politici. 10-godišnji trezorski prinos
podigao nizak dio sjednice o Kashkarijevim komentarima. Zadnji put se trgovalo po 4,305 posto. Referentni prinos na trezorske obveznice nakratko je dosegao 4,429% u srijedu, što je nova najviša vrijednost ove godine.

"Ulagači trenutno zauzimaju stav čekanja i promatranja", rekao je Sam Stovall, glavni investicijski strateg CFRA Research. "Desetogodišnji prinos ključna je pokretačka snaga zbog zabrinutosti Feda koja implicira da im se ne žuri snižavati stope, što potvrđuje izreku da će Fed sporije snižavati kamatne stope."

Tržište je i dalje skupo, s obzirom na to da se S&P 500 trguje s premijom od 33% u odnosu na svoj dugoročni prosjek, dodao je Stovall.

"Smatram da je to pomalo zabrinjavajuće", rekao je. "Mislim da je samo pitanje vremena prije nego što završimo probaviti neke od ovih dobitaka."

Tagovi: Wall Street, Nasdaq, Dow Jones, Salesforce
PROČITAJ I OVO
Fed nije mijenjao kamatne stope
OČEKIVANO
Fed nije mijenjao kamatne stope
WASHINGTON - Odbor za otvoreno tržište Federalnih rezervi (FOMC) nakon dvodnevnog sastanka nije promijenio središnju kamatnu stopu, u skladu s predviđanjima analitičara.
BlackRock pokreće saudijsku investicijsku tvrtku s početnih 5 milijardi dolara PIF-a
POTEZI
BlackRock pokreće saudijsku investicijsku tvrtku s početnih 5 milijardi dolara PIF-a
RIJAD - Upravitelj imovine BlackRock pokrenut će investicijsku platformu u Rijadu uz pomoć osnovnog ulaganja od 5 milijardi dolara iz Fonda za javna ulaganja (PIF) Saudijske Arabije, državnog fonda kraljevstva.
Bitcoin potonuo ispod 57.000 dolara uoči odluke Feda
POTONUĆE
Bitcoin potonuo ispod 57.000 dolara uoči odluke Feda
NEW YORK - Bitcoin je u srijedu oštro pao na svoju najnižu razinu u više od dva mjeseca usred šireg raspoloženja na tržištima za smanjenje rizika, dok su ulagači pazili na nadolazeću odluku američke središnje banke o kamatnim stopama.
Veliki optimizam na Ljubljanskoj borzi, NLB u fokusu
LJSE
Veliki optimizam na Ljubljanskoj borzi, NLB u fokusu
LJUBLJANA - Na Ljubljanskoj burzi promet je znatno porastao, a sve su dionice u prvom kvartalu poskupjele. Prosječni rast iznosio je 17%, što domaće tržište stavlja na prvo mjesto u regiji. Dionice NLB-a i dalje se izdvajaju po rastu - +29% u prva tri mjeseca!
Azijska tržišta: Indeksi pali, većina burzi zatvorena
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi pali, većina burzi zatvorena
ŠANGAJ - Australsko i japansko tržište pali su u srijedu dok se ulagači spremaju za odluku američke središnje banke o stopama, koja bi trebala biti objavljena u četvrtak rano u Aziji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE