GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Erupcija optimizma podigla S&P 500 blizu rekorda

Wall Street: Erupcija optimizma podigla S&P 500 blizu rekorda
SNAŽAN RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.11.2020 / 22:21
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - Informacija kako je cjepivo Pfizera i BioNTecha efikasno u 90 posto slučajeva razgalila je investitore na Wall Streetu.

Dow Jones je skočio 839.61 bodova odnosno 2.96%, na 29,163.01, the S&P 500 je ojačao 44.25 boda ili 1.26%, na 3,553.69 dok je Nasdaq Composite pao 162.91 points, odnosno 1.37%, na 11,732.32.

S&P energetski indeks, katapultriran je 15%, i ostvario je najveći dnevni postotni dobitak od ožujka, jer se investitori klade da će se potražnja za naftom ponovno popeti kad se ljudi osjećaju ugodnije s idejom putovanja kako zdravstvena kriza popušta.

Također, bankarske dionice, koje se često vide kao pokazatelj stanja šire ekonomije, skočile su za oko 14%.

Tvrtke koje su najviše pogođene višemjesečnim zabranama putovanja i zaključavanem bile su najveće dobitnice. Indeks zrakoplovnih kompanija NYSE porastao je za 19%, dok je proizvođač aviona Boeing Co skočio za 15%. Operater brodskih linija Carnival Corp porastao je za više od 32%.

Suprotno tome, tehnološki sektor i određene tvrtke koje su imale bolje rezultate tijekom pandemije jer su ih smatrali pobjednicima krilatice "ostanite kod kuće" bilježe manje dobitke ili su čak blago pale.

Netflix Inc pao je za 6,6%, a Amazon.com Inc za 2,8%, dok je Zoom Video pao za više od 14%. Proizvođač bicikala za vježbanje Peloton Interactive Inc potonuo je 15,6%, i time skrivio pad Nasdaqa.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Dow Jones, Pfizer, BioNTech, Boeing, Carnival Corp, Netflix, Amazon, Nasdaq, S&P 500, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE