GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Goldman Sachs kriv za oštar pad Dow Jonesa

Wall Street: Goldman Sachs kriv za oštar pad Dow Jonesa
PRITISCI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.01.2023 / 22:31
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Dow Jones Industrial Average pao je u utorak dok su se ulagači borili da nastave graditi zamah s početka 2023. i proučavali najnovije objavljene poslovne rezultate.

Blue-chip indeks izgubio je 391,76 bodova, ili 1,14%, zatvorivši se na 33.910,85. S&P 500 pao je 0,2% na 3990,97, dok je Nasdaq Composite ojačao 0,14% i završio dan na 11095,11.

Goldman je pao 6,44% nakon što je banka izvijestila o najgorem padu zarade u desetljeću u četvrtom kvartalu. Rezultati su bili pod pritiskom pada prihoda od investicijskog bankarstva i upravljanja imovinom. U međuvremenu, konkurent Morgan Stanley objavio je brojke bolje od očekivanih, dijelom zahvaljujući rekordnim prihodima od upravljanja imovinom. Njegove su dionice skočile za 5,91 posto.

Ti su rezultati uslijedili nakon što su druge velike banke poput JPMorgana i Citigroupa izvijestile o mješovitim kvartalnim rezultatima.

Oko 7% zarade S&P 500 prijavilo je zaradu do utorka ujutro, prema FactSet-u. Od tih tvrtki 70% je nadmašilo očekivanja. United Airlines će objaviti svoje kvartalne rezultate nakon zvona.

Od početka godine do danas, Nasdaq Composite vodi prema porastu od 6,01%, budući da ulagači kupuju propale tehnološke dionice usred sve većih nada u poboljšanje situacije za rastuće dionice. S&P 500 i Dow napredovali su 3,95% odnosno 2,30% od početka godine.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500, Goldman Sachs, Morgan Stanley
PROČITAJ I OVO
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
Wall Street pao četvrti dan zaredom
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street pao četvrti dan zaredom
NEW YORK - Na Wall Streetu je u srijedu burzovni S&P 500 indeks pao četvrti dan zaredom jer poslovni rezultati kompanija nisu impresivni i jer je sve jasnije da američka središnja banka neće smanjiti kamatne stope tako brzo kao što se očekivalo.
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
FENOMENI
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
ANALIZA - “Porez na rozu”, poznatiji kao pink tax, predstavlja pojavu u kojoj se proizvodi namijenjeni ženama prodaju po višim cijenama u odnosu na slične proizvode namijenjene muškarcima.
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
KRIPTO SCENA
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
NEW YORK - Američki dolar ponovno pokazuje svoju snagu, jučer je dosegnuo petomjesečni maksimum prema euru (za euro je ujutro trebalo platiti samo 1,0603 dolara).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE