GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Indeksi pali, ulagače brine sve veća neizvjesnost

Wall Street: Indeksi pali, ulagače brine sve veća neizvjesnost
PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.08.2020 / 07:40
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Na Wall Streetu su u utorak cijene dionica pale, pri čemu su Dow Jones i S&P indeks prekinuli 7-dnevni trend rasta dok investitore brine sve veća neizvjesnost oko pregovora Bijele kuće i čelnika Kongresa u vezi novog paketa fiskalnih poticaja za američko gospodarstvo.

Dow je oslabio jučer 104,5 boda ili 0,38 posto, na 27.686 bodova, dok je S&P 500 pao 0,8 posto, na 3.333 boda, a Nasdaq za 1,69 posto, na 10.782 boda.

I Dow i S&P većinu trgovanja bili su u pozitivnom području, pri čemu je S&P bio nadomak rekordne razine zabilježene u veljači, odnosno prije koronakrize koja je izazvala jedan od najdramatičnijih padova u povijesti Wall Streeta.

Do pada burzovnih indeksa došlo je nakon izjave američkog senatora, republikanca Mitcha McConnella, za Fox News da pregovarači Bijele kuće nisu u utorak razgovarali s demokrarskim čelnicima u američkom kongresu oko pomoći gospodarstvu pogođenom koronakrizom nakon kolapsa pregovora krajem prošloga tjedna.

Investitori su se, naime, nadali da će republikanci i demokrati riješiti međusobne razlike i dogovoriti drugi paket fiskalnih poticaja za podršku 30 milijuna nezaposlenih Amerikanaca, dok je bitka s koronavirusom očito još daleko od završetka, budući je broj zaraženih u SAD-u premašio 5 milijuna.

"S$P 500 je blizu svoje rekordne razine i svaki loš naslov u medijima može uzrokovati štucanje tržišta", smatra Michael O'Rourke, strateg pri JonesTradingu.

S&P je tijekom jučerašnjeg trgovanja dosegnuo 3.381 bod, što je svega 0,15 posto niže od povijesnog rekorda od 3.386 bodova, dosegnutog 19. veljače.

Istodobno, Nasdaq je nastavio nizati gubitke, zabilježivši samo u utorak najveći dnevni postotni pad od 23. srpnja, jer investitori nastavljaju rotirati svoj kapital iz tehnološkog sektora u dionice kompanija koje su dobro pozicionirane za gospodarski oporavak.

Pad cijena dionica Amazona, Applea i Microsofta najviše je utjecao i na pad S&P-ja, a jedini pozitivni bili su dionički sektori financija i industrije.

Na europskim burzama cijene dionica u utorak su snažno porasle, pri čemu je londonski Ftse završio trgovanje u plusu od 1,71 posto, na 6.154 boda, frankfurtski DAX za 2 posto, na 12.946 bodova, a pariški CAC za 2,4 posto, na 5.027 bodova.

Tagovi: Wall Street, S&P 500, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE