GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Indeksi porasli, Apple pao šesti uzastopni dan

Wall Street: Indeksi porasli, Apple pao šesti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.03.2024 / 22:15
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Indeks S&P 500 porastao je u srijedu jer su ulagači pokušali promijeniti sentiment nakon uzastopnih gubitaka na Wall Streetu.

Široki indeks dodao je 0,51%, dok je tehnološki bogat Nasdaq Composite dobio 0,58%. Dow Jones je ojačao 75,86 bodova, ili 0,2%, opterećen padom Disneyja od više od 2%.

Ulagači su pokušali pogurati tržište naviše nakon što su tri glavna indeksa zabilježila dva uzastopna dana pada. No dobici su držani pod kontrolom jer je Apple ponovno pao u crveno, a zabrinutost se pojavila oko problematične regionalne banke New York Community Bancorp.

Dok je Nasdaq bilježio dobitke u srijedu, neka velika tehnološka imena su ostala bez oporavka. Apple je pao šesti uzastopni dan trgovanja, ograničavajući dobitke iako je Nvidia porasla za više od 3%. Alphabet i Tesla također su trgovali u padu tijekom sesije.

Dionice regionalnih banaka oscilirale su između dobitaka i gubitaka nakon što je New York Community Bancorp najavio povećanje kapitala od milijardu dolara. SPDR S&P Regional Banking ETF (KRE) završio je dan nešto niže.

Dionice NYCB-a porasle su oko 7,5% nakon pada za više od 40% ranije tijekom sesije. Trgovanje dionicama bilo je zaustavljeno nekoliko puta tijekom dana.

Trgovci su pratili prvo od dva ovotjedna pojavljivanja na Capitol Hillu od strane predsjednika Federalnih rezervi Jeromea Powella, koji je u srijedu u pripremljenim primjedbama rekao da bi središnja banka ove godine mogla sniziti kamatne stope. Međutim, šef Feda rekao je da banka nije odmah spremna smanjiti troškove posuđivanja novca.

"Vjerujemo da će naša referentna stopa vjerojatno biti na vrhuncu za ovaj ciklus pooštravanja", rekao je Powell. "Ako se gospodarstvo bude razvijalo općenito prema očekivanjima, vjerojatno će biti prikladno početi povlačiti ograničenja politike u nekom trenutku ove godine."

Powell je istaknuo da bi središnja banka željela vidjeti više podataka kada ga u srijedu ispituje Odbor za financijske usluge Predstavničkog doma. Također bi se trebao pojaviti pred Senatskim odborom za bankarstvo u četvrtak.

Ulagači su još uvijek u "modusu čekanja i gledanja" nakon Powellovih primjedbi, rekao je David Russell, globalni voditelj tržišne strategije na online platformi za ulaganje TradeStation. No, rekao je da još uvijek postoji široki konsenzus o budućem putu monetarne politike, pri čemu će više stope "postati manja opasnost".

"Nema vijesti je dobra vijest od Powella", rekao je Russell. "Potvrdio je da je pristranost odavde vjerojatno prema nižim stopama i naglasio potencijalne rizike od nerezanja."

Tagovi: Wall Street, Apple, Tesla, Nvidia, Disney, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Hrvatska po izdvajanjima za zdravstvo znatno zaostaje za EU-om
ZDRAVSTVO
Hrvatska po izdvajanjima za zdravstvo znatno zaostaje za EU-om
ZAGREB - Iako izdvajanja za zdravstvo rastu, ona značajno zaostaju za prosjekom Europske unije, a naročito najuspješnijim članicama EU-a, dok je zdravstveni sustav podfinanciran.
Crna Gora: Rekordni prihodi od kockanja
KOCKA
Crna Gora: Rekordni prihodi od kockanja
PODGORICA - Deset najvećih kompanija koje organiziraju sportsko klađenje i posjeduju kladionice lani su imale ukupan prihod veći od 151 milijun eura. Zajedno su ostvarili pozitivan neto rezultat od preko 41,7 milijuna eura, a zapošljavali su 2091 radnika.
Azijska tržišta: Većina indeksa u plusu
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Većina indeksa u plusu
ŠANGAJ -  Azijsko-pacifička tržišta uvelike su porasla u utorak, prateći poteze Wall Streeta, a ulagači očekuju kineski indeks menadžera nabave u proizvodnji za travanj.
Wall Street: Indeksi porasli, Tesla na vrhu dobitnika
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi porasli, Tesla na vrhu dobitnika
NEW YORK - Američki indeksi porasli su u ponedjeljak, a trgovci se pripremaju za tjedan kojim dominiraju korporativne zarade i sastanak Federalnih rezervi.
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Valamar gubitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Valamar gubitnik dana
ZAGREB - Početak novog tjedna Zagrebačkoj je burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE