GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Indeksi porasli, tehnološki sektor na meti optimista

Wall Street: Indeksi porasli, tehnološki sektor na meti optimista
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.12.2023 / 21:48
Autor: SEEbiz
NEW YORK -Indeks S&P 500 porastao je u četvrtak, pokušavajući prekinuti trodnevni gubitnički niz dok trgovci čekaju najvažnije izvješće o zapošljavanju u petak.

Široki tržišni indeks popeo se 0,8%, dok je Dow Jones Industrial Average dodao 74 boda, ili 0,2%. Nasdaq Composite napredovao je 1,3% jer su dionice tehnološkog sektora bile na meti kupaca.

Dionice Alphabeta, matičnog Googlea, ojačale su 5,5% jer su trgovci pozdravili lansiranje modela umjetne inteligencije Gemini. Nvidia i AMD također su dodali više od 2%, odnosno 9%.

Ovi potezi dolaze nakon što su Dow i S&P 500 u srijedu objavili svoje prve trodnevne gubitničke nizove od listopada. Unatoč nedavnim rezultatima, tri glavna indeksa i dalje su spremna završiti četvrti kvartal i kalendarsku godinu više, naglašavajući snagu prethodnog uspona.

Nasdaq je također bio bolji tijekom tjedna, dobivši 0,2%. Dow i S&P 500 su na putu da završe tjedan niže za 0,3%, odnosno 0,2%.

Tržište rada ovog je tjedna bilo u središtu pažnje ulagača usred niza mješovitih objava podataka.

Tjedni zahtjevi za nezaposlene objavljeni u četvrtak bili su ispod očekivanja ekonomista, a očitanje kontinuiranih zahtjeva za nezaposlene je palo, što ukazuje da se tempo otpuštanja nije povećao. Američka 10-godišnja riznica
prinos je u početku skočio na stražnjoj strani brojki, odražavajući zabrinutost oko snage tržišta rada unatoč naporima Federalnih rezervi da ukroti inflaciju.

Podaci o privatnim plaćama objavljeni u srijedu pokazali su da su poslodavci dodali manje radnih mjesta nego što su ekonomisti predviđali.

U međuvremenu je broj otvorenih radnih mjesta u listopadu pao na najnižu razinu od ožujka 2021., prema podacima Ministarstva rada objavljenim u utorak.

Trgovcima je ostavio zbunjujuću sliku uoči glavnog događaja: službenog izvješća o zapošljavanju u petak. Ekonomisti koje je anketirao Dow Jones očekuju da će u studenom biti dodano 190.000 radnih mjesta, što je korak više u odnosu na prethodni mjesec. Ulagači se nadaju znakovima zahlađenja na tržištu rada, ostavljajući Federalne rezerve zadovoljnim svojom odlukom da zaustavi povećanje kamata.

"Tržište je više nego vjerojatno preduhitrilo predviđanje smanjenja stopa za početak sljedeće godine", rekao je Alex McGrath, glavni investicijski direktor u NorthEnd Private Wealthu. “Broj poslova sutra bi mogao baciti ledenu kupku na raspoloženje.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Alphabet, Google, Microsoft, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Hrvatskoj nedostaje najmanje 4.000 medicinskih sestara
SESTRINSTVO
Hrvatskoj nedostaje najmanje 4.000 medicinskih sestara
ZAGREB - Novoj Vladi i zdravstvenoj administraciji strukovne udruge medicinskih sestara uputit će 10-ak zahtjeva ključnih za rješavanje aktualnih problema hrvatskog sestrinstva.
Solana na meti optimista, uskoro pada i rekord
KRIPTO SCENA
Solana na meti optimista, uskoro pada i rekord
NEW YORK - Solanin izvorni token (SOL) vodio je u nedavnom oporavku cijena kriptovaluta, nadmašujući većinu velikih kompanija za digitalnu imovinu i uskoro bi mogao ciljati na nove vrhunce ciklusa.
Peradari iz regije alarmiraju EU: Ukrajinske investicije u Hrvatskoj poremetit će ravnotežu
PERADARSTVO
Peradari iz regije alarmiraju EU: Ukrajinske investicije u Hrvatskoj poremetit će ravnotežu
ZAGREB / LJUBLJANA - Članice Europske unije i europarlamentarci postigli su novi dogovor o pooštravanju ograničenja uvoza određenih poljoprivrednih proizvoda iz Ukrajine.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Sava Re najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Sava Re najveći dobitnik
LJUBLJANA - Najvažnije dionice na Ljubljanskoj burzi u prosjeku su poskupjele u ovom trgovačkom tjednu koji je obilježila objava poslovnih rezultata.
Wall Street: Dow Jones zaključio iznad 40.000 bodova
REKORDI
Wall Street: Dow Jones zaključio iznad 40.000 bodova
NEW YORK - Dow Jones Industrial Average zatvorio je petak iznad ključne razine od 40.000 nakon što je dostigao tu referentnu vrijednost u prethodnoj sesiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE