GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Meta dobitnik dana, snažan rast tehnološkog sektora

Wall Street: Meta dobitnik dana, snažan rast tehnološkog sektora
OPTIMIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.02.2024 / 21:27
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Indeks S&P 500 porastao je u petak jer su kvartalni rezultati tehnoloških kompanija, uključujući Facebookovu krovnu tvrtku Meta, potaknuli sektor te nakon izvješća o zapošljavanju koje je bilo bolje od očekivanog.

Široki tržišni indeks dodao je 1,3%, dok je Nasdaq Composite porastao 1,9%. Dow Jones Industrial Average dodao je 220 bodova ili 0,5 posto.

Dionice Mete skočile su više od 21% nakon što je div društvenih medija rezultatima nadmašio prkosio očekivanjima analitičara. Facebookova krovna tvrtka također je najavila da će po prvi put isplatiti kvartalnu dividendu i odobrio je program otkupa dionica vrijedan 50 milijardi dolara. Dionice Amazona skočile su 7% nakon dobrih rezultata u četvrtom tromjesečju.

Rast tehnoloških dionica pomogao je preusmjeriti fokus ulagača s gorućeg izvješća o radnim mjestima ranije u petak. Referentni prinos 10-godišnjih obveznica skočio je za 17 baznih bodova na 4,02% nakon što je vlada izvijestila da je američko gospodarstvo u siječnju otvorilo 353.000 radnih mjesta, znatno iznad procjene Dow Jonesa od 185.000.

"Današnja cjenovna akcija je prikaz koji tehnologija može odvojiti od priče o stopama i trgovati više na osnovama", rekao je Dylan Kremer, suglavni direktor za investicije Certuityja.

"Nalazite se u ovom prozoru u kojem tehnologija može trgovati više unatoč rastućim stopama, a to ljude hvata nespremne."

Izvješće je također uključilo podatke o inflaciji u obliku rasta plaća većeg od očekivanog. Plaće su porasle za 4,5% na godišnjoj razini, više od prognoziranih 4,1%. Ovo dolazi nakon što je predsjednik Fed-a Jerome Powell ovaj tjedan signalizirao da je smanjenje stope u ožujku malo vjerojatno.

Dionice su na putu završiti tjedan s rastom unatoč padu u srijedu. Dow i Nasdaq s 30 dionica porasli su otprilike 1% od početka tjedna, dok je S&P 500 porastao 1,2%.

Tagovi: Wall Street, NYSE, meta, facebook, amazon, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Bitcoin opet snažno raste, analitičari podižu procjene
KRIPTOVALUTE
Bitcoin opet snažno raste, analitičari podižu procjene
NEW YORK - Bitcoin se brzo vratio u područje iznad 60 tisuća dolara.
Zagrebačka burza: Tjedni pad indeksa, Atlantic u fokusu
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Tjedni pad indeksa, Atlantic u fokusu
ZAGREB - Tjedan na Zagrebačkoj burzi donio je pad indeksa uz solidne razine prometa.
Musk smatra da bi dolar mogao postati bezvrijedan
UPOZORENJE
Musk smatra da bi dolar mogao postati bezvrijedan
NEW YORK - Elon Musk izazvao je brojne reakcije zbog objave o velikom državnom dugu Sjedinjenih Američkih Država, te je upozorio kako će američki dolar postati bezvrijedan ako se ništa ne poduzme.
Grayscaleov GBTC bilježi prve neto priljeve od lansiranja
ETF-ovi
Grayscaleov GBTC bilježi prve neto priljeve od lansiranja
NEW YORK - Grayscale Investments ostvario je prvi dan neto pozitivnih priljeva za burzovni fond (ETF) Grayscale Bitcoin Trust. To se dogodilo nakon gotovo četiri mjeseca kontinuiranog odljeva od njegove konverzije u spot Bitcoin ETF u siječnju.
Prvi vlak Euronight stigao iz Bratislave u Split
TURIZAM
Prvi vlak Euronight stigao iz Bratislave u Split
SPLIT - Danas je u Split iz Bratislave (Slovačka) stigao prvi vlak EuroNight, koji će prometovati do 5. listopada ove godine prema Splitu. Riječ je o liniji Slovačke željeznice (ZSSK) u suradnji s austrijskim željeznicama ÖBB koja iz Bratislave prema Splitu prometuje preko Beča.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE