GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Nada u ekonomske poticaje podigla indekse

Wall Street: Nada u ekonomske poticaje podigla indekse
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.10.2020 / 07:45
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Na Wall Streetu su u utorak cijene dionica porasle, nadoknadivši dio gubitaka od prethodnoga dana, jer je ponovno oživjela nada ulagača u dogovor u Washingtonu o novim poticajnim gospodarskim mjerama prije predsjedničkih izbora.

Dow Jones ojačao je 113 bodova ili 0,40 posto, na 28.308 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,47 posto, na 3.443 boda, a Nasdaq indeks 0,33 posto, na 11.516 bodova.

U ponedjeljak su ti indeksi pali više od 1 posto jer su splasnule nade da će Kongres i Bijela kuća postići dogovor o novim mjerama za pomoć gospodarstvu u borbi protiv koronakrize prije predsjedničkih izbora početkom studenoga.

U utorak su, pak, te nade ponovno oživjele nakon što je Nancy Pelosi, predsjednica Zastupničkog doma Kongresa, kazala da je optimistična, da bi poticaji mogli zaživjeti početkom idućeg mjeseca.

Istaknula je da bi naznake mogućeg dogovora mogle uskoro uslijediti.

„Bez obzira tko će pobijediti na predsjedničkim izborima, dobit ćemo poticaje. Vjerujem da će se prije ili kasnije pregovarači usuglasiti jer mnogim su sektorima poticajne mjere nužne”, kaže Brian Reynolds, strateg u tvrtki Reynolds Strategy.

Tržište se već tjednima kreće gotovo isključivo na temelju nade u nove poticajne mjere jer je oporavak gospodarstva od koronakrize izgubio na zamahu, pa su novi poticaji nužni.

Tim više što su tijekom krize milijuni Amerikanaca ostali bez posla.

Posljednjih su dana u fokusu ulagača i kvartalni poslovni rezultati kompanija. Od 66 kompanija iz sastava S&P 500 indeksa, koje su dosad objavile izvješće, njih 86 posto nadmašilo je očekivanja analitičara.

No, premda su veće od očekivanja, zarade kompanija u prosjeku su znatno manje nego lani u trećem tromjesečju.

Ulagači su na oprezu i zbog skorašnjih predsjedničkih izbora, na kojima bi mogao pobijediti demokratski kandidat Joe Biden, ali i zbog daljnjeg brzog širenja koronavirusa u nekim dijelovima SAD-a.

Tagovi: Wall Street, S&P 500, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, koronavirus
PROČITAJ I OVO
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
POTONUĆE
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
NEW YORK - Kerrisdale Capital je shortao MicroStrategy dionica i duga bitcoin.
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
PRESUDA
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
NEW YORK - Bivši glavni izvršni direktor FTX-a, Sam “SBF” Bankman-Fried odslužit će 25 godina zatvora nakon izricanja presude na federalnom sudu.
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
ZAGREB - Kraj skraćenog trgovinskog tjedna donio je pad indeksa Zagrebačke burze uz skok prometa.
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
OPTIMIZAM
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
NEW YORK - Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink bio je "ugodno iznenađen" učinkom promptnog Bitcoin (BTC) burzovnog fonda (ETF) svoje tvrtke i ponovio je da je "vrlo optimističan" u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE