GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Najteži pad Dow Jonesa od 1987.

Wall Street: Najteži pad Dow Jonesa od 1987.
KATASTROFA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.03.2020 / 22:19
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - Novi tjedan otpočeo je pravom katastrofom za Wall Street.

Dow Jones je pretrpio svoj najgori dan od pada tržišta, tzv. "Crnog ponedjeljka" 1987. i trećeg najgoreg dana ikad - čak i nakon što su Federalne rezerve započele veliku kampanju monetarnih poticaja kako bi suzbile sporiji gospodarski rast usred koronavirusa. izbijanja.

Dow Jones zatvoren je za 2.997,10 bodova, ili 12,9%, na 20.188,52. Dow je nakratko pao više od 3.000 bodova u posljednjim minutama trgovanja. S&P 500 pao je 12%, na 2.386,13 - dostigavši najnižu razinu od prosinca 2018. - dok je Nasdaq Composite zatvorio 12,3% niže, na 6.904,59 u najgorem danu ikad.

Vrijednost dionica tvrtki iz sastava indeksa S&P 500 potonula je u ponedjeljak u prvih nekoliko minuta trgovanja više od 2.000 milijarde dolara, odražavajući paniku trgovaca zbog sve većih šteta u globalnom gospodarstvu od epidemije koronavirusa.

Glavni S&P 500 indeks sunovratio se osam posto, izazvavši automatski privremeni prekid trgovine dionicama iz sastava sva tri glavna indeksa, na 15 minuta, treći takav u šest trgovinskih dana.

Dodatni razlog za uzbunu bila je odluka američke središnje banke o spuštanju ključne kamatne stope na raspon od nula do 0,25 posto, u kontekstu zabrinutosti trgovaca da će pandemija paralizirati opskbne lance i pogoditi financije kompanija.

Najveći gubitnik među glavnim sektorskim podindeksima iz S&P-a bio je financijski sektor, osjetljiv na kretanje kamatnih stopa, potonuvši 12,6 posto.

Slijedi energetski sektor, s padom pripadajućeg indeksa za 10 posto uslijed naglog pada cijena nafte. Na gubitku od 10 posto bile su i tehnološke dionice.

Tagovi: Wall Street, S&P 500, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE