GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Nasdaq najveći dobitnik i na dnevnoj i na mjesečnoj razini

Wall Street: Nasdaq najveći dobitnik i na dnevnoj i na mjesečnoj razini
OPTIMIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.02.2024 / 22:09
Autor: SEEbiz
NEW YORK - S&P 500 i Nasdaq Composite napredovali su u četvrtak dok su glavni indeksi išli prema dobitnom mjesecu.

Ulagači su također analizirali ključnu metriku inflacije koja je ispunila očekivanja ekonomista zajedno sa svježim brojevima nekretnina u SAD-u.

Indeks širokog tržišta porastao je 0,4%, dok je Nasdaq Composite dodao 0,6 posto. Dow je porastao samo 30 bodova, ili 0,08%.

Sjednica u četvrtak završava trgovinu u veljači i još jedan pozitivan mjesec za Wall Street, unatoč nizu padova koji postavljaju pitanja o održivosti uspona potaknutog umjetnom inteligencijom. Nasdaq je vodeći s porastom od 5,2%. S&P 500 skočio je 4,6%, dok je Dow dodao 1,8%. To je prvi četveromjesečni pobjednički niz Dow-a od svibnja 2021.

Podaci su pokazali da je željena mjera inflacije Federalnih rezervi bila iznad cilja središnje banke u siječnju, ali barem nije premašila predviđanja Wall Streeta. Bilo je i znakova da potrošnja ostaje snažna.

Osnovni indeks cijena izdataka za osobnu potrošnju, preferirani indikator inflacije Federalnih rezervi, porastao je za 0,4% u mjesecu i 2,8% u odnosu na godinu prije. To odgovara procjenama Dow Jonesa. Glavni PCE, koji uključuje kategorije hrane i energije, porastao je 0,3% mjesečno i 2,4% na 12-mjesečnoj osnovi, u usporedbi s odgovarajućim procjenama za 0,3% i 2,4%.

"Jutrošnji podaci su uzdah olakšanja za bikove, koji su bili zabrinuti da će se inflacija ponovno ubrzati i uzrokovati da Fed odgodi smanjenje stopa na puno dulje vrijeme", rekao je glavni investicijski direktor Independent Advisor Alliance Chris Zaccarelli. "Barem za danas, svi bi sustavi trebali raditi i kupci bi se trebali ponovno pojaviti."

Osobni dohodak porastao je 1% u odnosu na prethodni mjesec u siječnju, znatno iznad predviđanja od 0,3%.

U međuvremenu, prodaja nekretnina na čekanju zabilježila je iznenađujući pad u siječnju zbog oscilacija u stopama hipotekarnih kredita. Prodaja na čekanju smanjila se za 4,9% za ovaj mjesec, mnogo gore od projiciranog povećanja od 2% prema Dow Jones konsenzusu.

Snowflake je izgubio oko 18,5% nakon što je najavio umirovljenje svog glavnog izvršnog direktora i podijelio razočaravajuće smjernice o prihodima proizvoda. U međuvremenu, Okta skočio više od 19% zahvaljujući dobrim rezultatima.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE