GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Nasdaq uzlezio iznad 14.000 bodova

Wall Street: Nasdaq uzlezio iznad 14.000 bodova
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.07.2023 / 06:54
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Na Wall Streetu je u četvrtak S&P 500 indeks pao, što je posljedica pada cijena dionica Netflixa i Tesle nakon objave poslovnih rezultata, dok je Dow Jones porastao deveti dan zaredom.

Dow Jones ojačao je 0,47 posto, na 35.225 bodova, dok je S&P 500 skliznuo 0,68 posto, na 4.534 boda, a Nasdaq indeks 2,05 posto, na 14.063 boda.

Pad S&P 500 i Nasdaqa ponajviše je posljedica pritiska na dionice Netflixa i Tesle, nakon što su ti tehnološki divovi objavili kvartalne poslovne rezultate.

Cijena Tesle potonula je gotovo 10, a Netflixa više od 8 posto.

„Vijesti iz Netflixa i Tesle nisu kraj svijeta, no dale su ulagačima razlog za pitanje je li trebalo kupovati te dionice po tako visokim cijenama. Stoga je dio ulagača odlučio povući novac iz tih dionica”, kaže Ken Polcari, partner u tvrtki Kace Capital Advisors.


S druge strane, snažno je, više od 6 posto, skočila cijena dionice Johnson & Johnsona, nakon što je ta kompanija objavila poslovne rezultate i povećala procjene zarade u ovoj godini.

To je i glavni razlog rasta Dow Jones indeksa deveti dan zaredom.

Dosad je 77 kompanija iz sastava S&P 500 indeksa objavilo poslovne rezultate, a većina ih je po zaradi nadmašila procjene analitičara.

U anketi Reutersa analitičari procjenjuju da su zarade kompanija iz sastava S&P 500 indeksa u drugom tromjesečju pale 7,9 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje. No, na početku mjeseca očekivao se pad zarada od 5,7 posto.

A na europskim su burzama cijene dionica jučer porasle. Londonski FTSE indeks ojačao je 0,76 posto, na 7.646 bodova, dok je frankfurtski DAX porastao 0,59 posto, na 16.204 boda, a pariški CAC 0,79 posto, na 7.384 boda.

Tagovi: Wall Street, NYSE, tESLA, nASDAQ, Netflix, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Slab promet i blagi rast indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet i blagi rast indeksa
ZAGREB - Slab promet i minimalni rast indeksa na kraju tjedna na Zagrebačkoj burzi.
Globalne cijene hrane blago porasle u travnju
HRANA
Globalne cijene hrane blago porasle u travnju
RIM - Cijene hrane blago su porasle u travnju budući da je poskupljenje mesa, biljnih ulja i žitarica prevagnulo nad pojeftinjenjem šećera, mlijeka i mliječnih proizvoda, izvijestila je u petak Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO).
Hanfa poslala važno upozorenje
UPOZORENJE
Hanfa poslala važno upozorenje
ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) ponovo upozorava građane na sve učestaliju pojavu lažnih e-poruka u kojima se od građana traži uplata na temelju fiktivne porezne obveze.
Iločke zidine otvorene, očekuje se dodatni turistički rast
NOVI SADRŽAJI
Iločke zidine otvorene, očekuje se dodatni turistički rast
ILOK – Puštanjem balona započela je svečanost promocije obnovljene povijesne jezgre Iloka koja će trajati do nedjelje 5. svibnja.
Euro bi se mogao naći u problemima, evo zašto
ANALITIČARI
Euro bi se mogao naći u problemima, evo zašto
FRANKFURT - Izgledi da će Europska središnja banka odstupiti od Federalnih rezervi u pogledu smanjenja kamatnih stopa vjerojatno će biti "posebno negativni" za 20-članu eurozonu, prema jednom ekonomistu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE