GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Nasdaq zaključio tjedan na novom rekordu

Wall Street: Nasdaq zaključio tjedan na novom rekordu
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.05.2024 / 23:38
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američke su dionice porasle u petak jer se Wall Street nadao povratku nakon najvećeg pada Dow Jonesa u više od godinu dana.

S&P 500 porastao je 0,7%, dok je tehnološki bogat Nasdaq Composite dobio 1,1%. Dow Jones Industrial Average porastao je malo iznad ravne linije, ostvarivši pobjedu nakon što je u četvrtak izgubio 600 bodova u svom najgorem danu u više od godinu dana.

Obnovljena zabrinutost oko kamatnih stopa potaknula je poraz prethodne sesije, predvođen naglim padom Dow-a. U međuvremenu, prinosi američkih riznica smanjili su se, s referentnim 10-godišnjim prinosom koji se kreće ispod 4,5%.

Američki poslovni podaci jači od očekivanih potaknuli su preispitivanje smjera Federalnih rezervi u pogledu kamatnih stopa.

Trgovci su ravnomjernije podijeljeni oko toga hoće li središnja banka sniziti stope na rujanskom sastanku, prema CME FedWatch alatu. To označava značajan pomak u odnosu na prošli tjedan kada je samo oko jedne trećine očekivalo da će Fed zadržati stabilne stope tijekom prvog jesenskog sastanka. Goldman Sachs je u petak priopćio da više ne očekuje da će Fed napraviti svoje prvo smanjenje u srpnju, umjesto toga sugerirajući da je rujan vjerojatniji.

No Wall Street bi u blagdanski vikend mogao ući boljeg raspoloženja. Nvidia, čije je posljednje tromjesečje eksplozije potaknulo rani uspon u četvrtak, porasla je za 2% u petak, trgujući oko 1050 USD po dionici. Njegova nadolazeća podjela dionica mogla bi potaknuti još veći interes maloprodaje za posjedovanjem dijela tvrtke.

Ističući makroekonomsku frontu u petak je revidirani pregled indeksa raspoloženja potrošača Sveučilišta u Michiganu za svibanj, koji je pao na 69,1. Tisak je nadmašio očekivanja, ali je ipak zabilježio pad u odnosu na prethodni mjesec. To dovodi očitanje sentimenta na najnižu razinu u otprilike pet mjeseci, budući da su zabrinutosti zbog inflacije i kamatnih stopa utjecale na pogled Amerikanaca na gospodarstvo.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Hoće li Taylor Swift odgoditi rezanje kamatnih stopa engleske središnje banke?
SHOWBIZ I EKONOMIJA
Hoće li Taylor Swift odgoditi rezanje kamatnih stopa engleske središnje banke?
LONDON - Rekordna turneja Eras Tour Taylor Swift nastavlja povećavati potrošačku potrošnju dok ulazi u dio Ujedinjenog Kraljevstva, što sugerira da Bank of England možda još nije "izašla iz šume" u svojoj borbi protiv inflacije.
Zagrebačka burza: Podravka u fokusu, minimalan rast indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Podravka u fokusu, minimalan rast indeksa
ZAGREB - Minimalan rast indeksa uz nešto veći promet na kraju tjedna na Zagrebačkoj burzi.
Dabro najavio mjere za povećanje proizvodnje mesa
MJERE
Dabro najavio mjere za povećanje proizvodnje mesa
VINKOVCI - Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josip Dabro poručio je u petak iz Vinkovaca nakon sastanka s svinjogojcima s područja kontinentalne Hrvatske, kako će raditi na mjerama za povećanje proizvodnje mesa, pri čemu je bitnim ocijenio iskorjenjivanje afričke svinjske kuge.
Pada prodaja francuskih žestokih pića
TRENDOVI
Pada prodaja francuskih žestokih pića

PARIZ - Prodaja francuskih žestica smanjila se i u prvih pet ovogodišnjih mjeseci, pokazali su podaci proizvođača, signalizirajući nastavak silaznog trenda u uvjetima smanjene kupovne moći potrošača u Francuskoj i svijetu.

Potražnja za svim vrstama pomorskog prijevoza podiže vrijednost BDI Indexa
BRODARI
Potražnja za svim vrstama pomorskog prijevoza podiže vrijednost BDI Indexa
LONDON - BDI Index, lavni indeks pomorskog prijevoza Baltičke burze, koji prati stope za brodove koji prevoze suhu rasutu robu, dosegao je u četvrtak najvišu razinu u jednomjesečnom razdoblju, podržan višim stopama u svim segmentima plovila.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE