GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Novi rekordi Dow Jonesa i S&P 500 indeksa

Wall Street: Novi rekordi Dow Jonesa i S&P 500 indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.05.2021 / 22:14
Autor: SEEbiz

NEW YORK - Iako se strahovalo da će razočaravajuće izvješće s američkog tržišta rada izazvati pesimizam na Wall Streetu, dogodilo se upravo suprotno.

Investitori su u lošem izvješću s tržišta rada pronašli razlog zbog kojeg se Fed sasvim sigurno neće tako skoro odlučiti na promjenu monetarne politike.

S&P 500 popeo se za 0,7% na 4.232,60, što mu je rekordna razina. Industrijski prosjek Dow Jonesa popeo se za 229,23 poena, ili 0,7%, na 34.777,76, da bi dostigao još jedan najviši zaključni rezultat. Nasdaq Composite poskočio je 0,9% na 13.752,24.

Američki su poslodavci u travnju neto otvorili 266 tisuća novih radnih mjesta, gotovo trostruko manje nego u prethodnom mjesecu, pokazalo je u petak izvješće ministarstva rada. Ministarstvo je ujedno osjetno snizilo podatak o broju novozaposlenih u ožujku, za gotovo 150 tisuća, na 770 tisuća. Napominju i da je broj zaposlenih u travnju još uvijek bio 5,4 posto niži nego u veljači prošle godine, prije izbijanja pandemije koronavirusa.

Tako se, misle investitori, smanjuju šanse da se uskoro dogodi ono o čemu je prije nekoliko dana govorila američka ministrica financija Janet Yellen.

Dionice Rokua skočile su više od 11% nakon što je streaming tvrtka nadmašila očekivanja svojim rezultatima u prvom tromjesečju. Roku je objavio prilagođenu zaradu od 54 centa po dionici, u usporedbi s procijenjenim gubitkom od 13 centi po dionici, navodi Refinitiv. Prihod je porastao za 79% u odnosu na prije godinu dana i premašio je očekivanja.

Dow je u tjednu skočio 2,7% da bi prekinuo niz od dva tjedna pada. S&P 500 zabilježio je rast od 1,2%, dok je Nasdaq Composite ovog tjedna opao za 1,5%

Tagovi: Wall Street, S&P 500, NYSE, Janet Yellen, Roku, Federalne rezerve, Dow Jones, Nasdaq, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE