GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street oslabio drugi dan zaredom

Wall Street oslabio drugi dan zaredom
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.10.2021 / 07:12
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK – Na Wall Streetu su u utorak burzovni indeksi pali drugi dan zaredom jer su ulagači oprezni uoči početka sezone poslovnih izvješća kompanija, ali i objave podataka o inflaciji i poruka iz Feda.

Dow Jones skliznuo je 117 bodova ili 0,34 posto, na 34.378 bodova, dok je S&P 500 pao 0,24 posto, na 4.350 bodova, a Nasdaq indeks 0,14 posto, na 14.465 bodova.

U šest od 11 najvažnijih sektora S&P 500 indeksa cijene su dionica jučer pale, a najviše u komunikacijskom.

Posljedica je to opreza ulagača uoči sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, koja počinje u srijedu objavom financijskog izvješća JPMorgana, a potom i drugih velikih banaka.

Analitičari u anketi Reutersa procjenjuju da su zarade kompanija i banaka iz sastava S&P 500 indeksa u trećem tromjesečju porasle 29,6 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

To bi trebao biti još jedan snažan kvartal po pitanju zarada, no ulagači se plaše da su povišena inflacija, visoke cijene energenata i poremećaji u nabavnim lancima povećali troškove poslovanja i negativno utjecali na rezultate kompanija.

„Institucionalni ulagači su oprezni, čekaju da vide kakve su zarade kompanija i kako su na njih utjecali manjak sirovina, poremećaji u nabavnim lancima i više kamate. Mnogi od tih faktora već su ugrađeni u cijene dionica na tržištu”, kaže Michael James, direktor u tvrtki Wedbush Securities.

Ulagači su suzdržani i zbog toga što će u srijedu biti objavljeni dijelovi zapisnika s nedavne sjednice Feda, koji bi mogli pojasniti kada će američka središnja banka početi smanjivati monetarne poticaje.

U srijedu će biti objavljeno i izvješće o potrošačkim cijenama, koje će pokazati kako se kreće inflacija.

I na europskim su burzama cijene dionica jučer pale. Londonski FTSE indeks oslabio je 0,23 posto, na 7.130 bodova, dok je frankfurtski DAX skliznuo 0,34 posto, na 15.146 bodova, a pariški CAC 0,34 posto, na 6.548 bodova.

Tagovi: Wall Street, NYSE, S&P 500, Dow Jones, Nasdaq
PROČITAJ I OVO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
BRAŠNO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
SARAJEVO - Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da je na tržište Bosne i Hercegovine isporučeno raženo brašno u kojemu je utvrđeno prekoračenje maksimalno dopuštene količine ohratoksina A.
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
HALVING
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
NEW YORK - Samo prepolovljenje ne bi trebalo kratkoročno utjecati na cijenu bitcoina, ali mnogi ulagači očekuju velike dobitke u nadolazećim mjesecima.
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE