GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Oštar pad drugi dan zaredom

Wall Street: Oštar pad drugi dan zaredom
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2020 / 22:35
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Američki su indeksi oštro pali drugi uzastopni dan za što se ponovo najveća odgovornost može pripisati turbulencijama na tržištima nafte.

Dow Jones je oslabio 2,67%, na 23.018,88 bodova, dok je S&P 500 izgubio 3,07%, na 2.736,57. Nasdaq Composite pao je za 3,48%, na 8.263,23.

Svih 11 sektorskih indeksa S&P 500 palo je 1,6% ili više, a enerjetski je skliznuo sedmi put u posljednjih osam trgovina nakon što se WTI ugovor CLc1 srušio ispod nule dok je trgovcima naftom ponestalo zaliha za isporuke u svibnju.

Referentni indeks S&P 500 popeo se više od 20% od svog minimuma iz ožujka, pokrenut trilijunima dolara poticaja, ali ostaje gotovo 20% ispod svog rekordnog nivoa u veljači zbog straha od razorne ekonomske štete uzrokovane koronavirusom.

Među gubitnicima dana bila je Coca-Cola koja je srezana 2,5 posto. Coca-Cola je izvijestila da joj je zbog mjera suzbijanja pandemije koronavirusa prodaja od početka travnja pala za četvrtinu, najavljujući slabije poslovne rezultate u drugom tromjesečju. Koronavirus već je odnio gotovo 170 tisuća života diljem svijeta i brzo se širi pa su vlasti prisiljene poduzimati drastične mjere, obustavljajući gospodarske aktivnosti i promet i poručujući građanima da ostanu kod kuće.

Odgođene su Olimpijske igre u Tokiju, među čijim je sponzorima i Coca-Cola, te mnogi drugi sportski događaji i koncerti a organizatori su od nekih i odustali.

Tagovi: Wall Street, S&P 500, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, koronavirus,Coca-Cola
PROČITAJ I OVO
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE