GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Pad inflacije kao loša vijest, indeksi srezani

Wall Street: Pad inflacije kao loša vijest, indeksi srezani
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.02.2024 / 06:46
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Indeksi na njujorškim burzama današnje su trgovanje zaključili u minusu.

Dionice na Wall Streetu pale su nakon što je potrošačka inflacija u SAD-u u siječnju usporila manje od očekivanog, što je umanjilo nade da će američka središnja banka brzo smanjiti kamatne stope.

Dow Jones indeks završio je trgovanje na 38.272,75 bodova, što je 1,35 posto manje nego u ponedjeljak. Indeks 500 najvećih američkih kompanija S&P 500 formirao se na vrijednosti 4953,17 bodova, što je 1,37 posto manje nego na početku. Tehnološki indeks Nasdaq izgubio je 1,80 posto i zaključio trgovanje na 15.655,60 bodova.

Nafta je porasla do kraja trgovanja u New Yorku. West Texas Intermediate nafta za isporuku u ožujku ustalila se na 77,78 dolara po barelu, što je 0,86 dolara više nego u ponedjeljak, dok je sjevernomorska nafta Brent porasla za 0,58 dolara na 82,58 dolara.

Snižena je i cijena zlata koje je u današnjem trgovanju na burzi u New Yorku palo za 27 dolara odn. 1,33 posto prema dolarima iz 2006. za uncu od 31,1 grama.

Tagovi: Wall Street, inflacija, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
INVESTICIJE
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
BEOGRAD - Kineska multinacionalna kompanija Zijin Mining Group planira povećati eksploataciju bakra u Srbiji na 450.000 tona godišnje, najavio je prije nekoliko dana direktor te rudarske kompanije Chen Jinghe, javlja srbijanska novinska agencija Beta. Time bi Srbija postala najveći dobavljač ove sirovine u Europi.
Stigle prve trešnje, cijene astronomske
ENORMNO
Stigle prve trešnje, cijene astronomske
SPLIT - Na splitsku tržnicu stigle su prve domaće trešnje. Prošle godine kilogram se prodavao po 6 do 8, a sada je cijena porasla i do 12 eura.
Oštar tjedni pad dolara
TJEDNI FOREX
Oštar tjedni pad dolara
LONDON - Na valutnim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga tjedna oštro pala, ponajviše prema jenu, što je posljedica intervencije japanske središnje banke na tržištu kako bi zaustavila slabljenje jena.
Cijene kukuruza na najvišoj razini u tri mjeseca
HRANA
Cijene kukuruza na najvišoj razini u tri mjeseca
NEW YORK - Terminske cijene kukuruza u SAD-u porasle su u petak na najvišu razinu od kraja siječnja prije nego što su usporedne cijene i soja dosegnuli vrhunac u jednomjesečnom razdoblju jer su poplave prekinule žetvu u najvećem izvozniku Brazilu, a bolest je pojela usjev kukuruza u Argentini, kažu analitičari.
Bitcoin opet snažno raste, analitičari podižu procjene
KRIPTOVALUTE
Bitcoin opet snažno raste, analitičari podižu procjene
NEW YORK - Bitcoin se brzo vratio u područje iznad 60 tisuća dolara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE