GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Rast indeksa, Lyft dobitnik dana

Wall Street: Rast indeksa, Lyft dobitnik dana
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.02.2024 / 22:48
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Dionice su porasle u srijedu, a Wall Street je nadoknadio neke od velikih gubitaka pretrpljenih u utorak.

S&P 500 je napredovao 0,96% i završio na 5.000,62, dok se Nasdaq Composite popeo 1,3% na 15.859,15. Dow Jones Industrial Average dodao je 151,52 boda, ili 0,4%, zatvorivši se na 38.424,27.

Dionice Lyfta skočile su 35% nakon što je tvrtka za prijevoz u četvrtom tromjesečju ostvarila zaradu bolju od očekivane. Airbnb
pao 1,7% iako je tvrtka premašila očekivanja prihoda u posljednjem tromjesečju.

Dionice Nvidije porasle su gotovo 2,5%, poslavši tržišnu kapitalizaciju proizvođača čipova nakratko iznad tržišne kapitalizacije Alphabeta, člana "7 veličanstvenih". Ovo slijedi Nvidijin pad od otprilike 0,2% u utorak nakon porasta prinosa državnih obveznica na potonule tehnološke dionice.

U utorak je Dow s 30 dionica izgubio više od 1% što je njegov najgori dan od ožujka 2023. S&P 500 i Nasdaq Composite također su pali više od 1%. Rano ujutro očitavanje inflacije veće od očekivanog potaknulo je rasprodaju jer su trgovci zabrinuti da Federalne rezerve možda neće smanjiti kamatne stope tako rano kako su se nadali.

“Tržište je bilo prekupljeno zbog raznih očitanja, ali tek treba biti u taboru preprodanih. Po mom mišljenju još uvijek postoji određena ranjivost u kratkom roku za neke korektivne mjere, ali svakako ne mislim da idemo prema padu većem od 10%. Mislim da je potrebno više korektivnog povlačenja prije nego što nastavimo uspon prema gore,” rekao je Sam Stovall, glavni investicijski strateg u CFRA-i, u intervjuu za CNBC.

Siječanjsko izvješće CPI vjerojatno gura vjerojatnost smanjenja stope Fed-a na drugu polovicu 2024., u odnosu na početna očekivanja ulagača o smanjenju stopa već u ožujku.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Lyft, Nvidia, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
NEW YORK - Američki indeksi ojačali su u srijedu nakon što je predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell uglavnom isključio da bi sljedeći potez središnje banke mogao biti povećanje, ublažavajući zabrinutosti ulagača da gubi kontrolu nad ljepljivom inflacijom.
Powell: Malo je vjerojatno da će sljedeći potez biti povećanje kamata
FED
Powell: Malo je vjerojatno da će sljedeći potez biti povećanje kamata
WASHINGTON - Predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell isključio je mogućnost da će sljedeći potez na sastanku u lipnju biti povećanje kamatnih stopa.
Fed nije mijenjao kamatne stope
OČEKIVANO
Fed nije mijenjao kamatne stope
WASHINGTON - Odbor za otvoreno tržište Federalnih rezervi (FOMC) nakon dvodnevnog sastanka nije promijenio središnju kamatnu stopu, u skladu s predviđanjima analitičara.
BlackRock pokreće saudijsku investicijsku tvrtku s početnih 5 milijardi dolara PIF-a
POTEZI
BlackRock pokreće saudijsku investicijsku tvrtku s početnih 5 milijardi dolara PIF-a
RIJAD - Upravitelj imovine BlackRock pokrenut će investicijsku platformu u Rijadu uz pomoć osnovnog ulaganja od 5 milijardi dolara iz Fonda za javna ulaganja (PIF) Saudijske Arabije, državnog fonda kraljevstva.
Bitcoin potonuo ispod 57.000 dolara uoči odluke Feda
POTONUĆE
Bitcoin potonuo ispod 57.000 dolara uoči odluke Feda
NEW YORK - Bitcoin je u srijedu oštro pao na svoju najnižu razinu u više od dva mjeseca usred šireg raspoloženja na tržištima za smanjenje rizika, dok su ulagači pazili na nadolazeću odluku američke središnje banke o kamatnim stopama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE