GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Rast indeksa, Nvidia i Microsoft u fokusu

Wall Street: Rast indeksa, Nvidia i Microsoft u fokusu
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.11.2023 / 22:13
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američki indeksi porasli su u ponedjeljak na početku blagdanskog skraćenog tjedna, potaknute snažnim tehnološkim dobicima koje predvode Microsoft i Nvidia.

Dow Jones Industrial Average dobio je oko 200 bodova ili 0,6%. S&P 500 dodao je 0,7%, dok je Nasdaq Composite porastao 1,1%.

Dionice Microsofta porasle su za 2%, dosegnuvši novu najvišu razinu u 52 tjedna, nakon što je izvršni direktor Satya Nadella rekao da će se bivši direktor OpenAI-ja Sam Altman pridružiti tehnološkom divu kako bi vodio novi istraživački tim za umjetnu inteligenciju.

Proizvođač čipova Nvidia također je dodao 2,3%, označavajući novi rekord svih vremena za dionice uoči izvješća o zaradi u utorak poslijepodne.

Sektori tehničkih i komunikacijskih usluga bili su najveći dobitnici S&P 500 indeksa, 1,5% odnosno 1%. Palo Alto Networks skočio je 5,2%, dok se Intel popeo 2%. Paramount je u međuvremenu porastao 5,6%, a slijedi ga Netflix koji je ojačao 1,8%.

Američka tržišta bit će zatvorena u četvrtak zbog Dana zahvalnosti. Petak će također biti skraćeni trgovinski dan. Trgovanje oko praznika Dana zahvalnosti bilo je nestabilno posljednjih godina, ali studeni je još uvijek mjesec s najboljim rezultatima za S&P 500, prema Stock Traders’ Almanahu.

Tržišni bikovi ostaju entuzijastični do kraja godine, osobito nakon što su podaci o američkoj inflaciji niži od očekivanog objavljeni prošlog tjedna smirili su živce ulagača zbog tvrdoglavo visokih cijena i pružili nadu da bi Federalne rezerve mogle prestati povećavati kamatne stope. Prinosi su također nastavili padati u ponedjeljak nakon snažne aukcije 20-godišnjih državnih zapisa.

"Jedna od stvari koja je potaknula ovaj nedavni porast od kraja listopada do danas bio je pad od oko pola posto prinosa na trezorske obveznice, što očito podupire vrijednosti imovine", rekao je Tom Hainlin, viši investicijski strateg u Ascent Private Capital Managementu. američke banke.

Da bude siguran, primijetio je da fiskalna potrošnja i problemi s deficitom predstavljaju rizik povećanja pritiska na prinose.

"Dakle, još uvijek vidimo volatilnost na tržištu obveznica, ali do sada je pad prinosa stvarno podupirao te rizičnije cijene imovine, [što] će biti ključno žarišno područje za nas 2024.", dodao je Hainlin.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Iločke zidine otvorene, očekuje se dodatni turistički rast
NOVI SADRŽAJI
Iločke zidine otvorene, očekuje se dodatni turistički rast
ILOK – Puštanjem balona započela je svečanost promocije obnovljene povijesne jezgre Iloka koja će trajati do nedjelje 5. svibnja.
Euro bi se mogao naći u problemima, evo zašto
ANALITIČARI
Euro bi se mogao naći u problemima, evo zašto
FRANKFURT - Izgledi da će Europska središnja banka odstupiti od Federalnih rezervi u pogledu smanjenja kamatnih stopa vjerojatno će biti "posebno negativni" za 20-članu eurozonu, prema jednom ekonomistu.
Azijska tržišta: Hong Kong i Tajvan predvodnici optimizma
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Hong Kong i Tajvan predvodnici optimizma
ŠANGAJ - Dionice u Hong Kongu i Tajvanu predvodile su rast u Aziji u petak dok je Wall Street porastao tijekom noći, uoči ključnih podataka o zapošljavanju u SAD-u.
BlackRock: Suvereni fondovi i mirovinci ulaze u bitcoin ETF-ove
PREDVIĐANJA
BlackRock: Suvereni fondovi i mirovinci ulaze u bitcoin ETF-ove

NEW YORK - Financijske institucije održavaju marljive i istraživačke razgovore, a BlackRock igra ulogu edukatora, rekao je Robert Mitchnick, voditelj tvrtke za digitalnu imovinu.

Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, indeksi blago porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, indeksi blago porasli
ZAGREB - Nakon prvosvibanjskih praznika, indeksi na Zagrebačkoj burzi su blago porasli, uz slabašan promet.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE