GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Rast prinosa na državne obveznice spustio indekse

Wall Street: Rast prinosa na državne obveznice spustio indekse
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.05.2024 / 22:19
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Dionice su pale u srijedu jer je pritisak zbog rastućih prinosa na državne obveznice nadjačao kontinuirani rast omiljene Nvidije.

Dow Jones Industrial Average pao je za 411,32 boda, ili 1,06%, na 38.441,54. S&P 500 pao je 0,74% na 5.266,95, označavajući njegovu prvu negativnu sesiju od posljednja tri. Nasdaq Composite skliznuo je 0,58% na 16.920,58, budući da je Nvidijin napredak donekle ublažio gubitke za tehnološki bogat indeks.

Nvidia se popela za 0,8%, poništivši rani gubitak od 2,6%. Megacap tehnološko ime poraslo je svake sesije trgovanja od njegovog velikog izvješća o zaradi prošlog tjedna, s kumulativnim porastom zarade od otprilike 21%.

Svih jedanaest sektora koji čine široki indeks S&P 500 povukli su se, naglašavajući širinu slabosti tržišta. Više od 440 dionica u indeksu bilo je niže.

Ukupno je 27 od 30 dionica u Dowu palo. Pružatelj osiguranja UnitedHealth predvodio je plavi chip prosjek niže s padom od više od 3% nakon komentara uprave o njegovom poslovanju s Medicaidom. Ostale dionice vezane uz savezni program zdravstvenog osiguranja pale su, uključujući Molina Healthcare, Humana i Elevance Health.

Pad je posljedica rasta prinosa na 10-godišnji trezorski zapis iznad 4,6%. Referentni prinos skočio je na problematične razine za ulagače u dionice nakon aukcije Ministarstva financija u utorak koja je naišla na slabu potražnju. Veći prinosi mogu smanjiti višestruke iznose koje su ulagači spremni platiti za dionice, povećati troškove posudbe, naštetiti potrošačkoj potrošnji i učiniti trezorske zapise i fondove tržišta novca privlačnijim.

Tagovi: Wall Street, nvidia, Nasdaq, Dow Jones, Salesforce
PROČITAJ I OVO
Agonija mesne industrije u Njemačkoj
MESO
Agonija mesne industrije u Njemačkoj
BERLIN - Sve je više klaonica u Njemačkoj koje rade ispod svojih kapaciteta. Čak i nizozemski gigant iz branše Vion želi prodati svoj njemački ogranak. Je li uzrok samo u trendu smanjivanja mesa u prehrani?
Turizam na Mediteranu umire, Hrvatska bi se trebala zabrinuti
LOŠE VIJESTI
Turizam na Mediteranu umire, Hrvatska bi se trebala zabrinuti
LONDON - Svi znakovi upućuju na to da će do kraja ovoga stoljeća popularnost Mediterana kao odredišta za ljetni odmor drastično pasti - i to zbog nesnosnih vrućina.
Rastuća likvidnost podiže slovensko tržište kapitala
TRŽIŠTE KAPITALA
Rastuća likvidnost podiže slovensko tržište kapitala
ANALIZA - Ljubljanska burza, LJSE, objavila je svoje mjesečno izvješće o aktivnostima trgovanja za svibanj 2024.
Dolar nastavio uspon
TJEDNI FOREX
Dolar nastavio uspon
LONDON - Vrijednost dolara prema košarici valuta porasla je drugi uzastopni tjedan.
Zagrebačka burza: Tjedni rast indeksa, Končar D&ST najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Tjedni rast indeksa, Končar D&ST najveći dobitnik
ZAGREB - Poboljšana likvidnost i tjedni rast indeksa obilježja su ovotjedne trgovine na Zagrebačkoj burzi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE