GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Regionalne banke podigle raspoloženje

Wall Street: Regionalne banke podigle raspoloženje
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.03.2023 / 22:00
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američki su indeksi porasli i u utorak, a rast su predvodile regionalne banke.

Wall Street je tako porastao dva uzastopna dana uoči objave Federalnih rezervi o kamatnim stopama koje je na rasporedu u srijedu.

Dow Jones Industrial Average dobio je 316,02 boda, ili 0,98%, zatvorivši se na 32.560,60. U međuvremenu, S&P 500
skočio je 1,30% da bi dan završio na 4.002,87 — prvo zatvaranje iznad praga od 4.000 od 6. ožujka. Nasdaq Composite dodao je 1,58% da bi zatvorio na 11.860,11.

Regionalne banke porasle su u utorak, predvođene First Republicom. Srušena banka skočila je gotovo 30%, dan nakon što je izgubila 47%. SPDR Regional Banking ETF (KRE) dobio je oko 6%. Regionali su dobili poticaj nakon što je ministrica financija Janet Yellen u utorak ujutro rekla da je vlada spremna dati dodatna jamstva za depozite ako se bankarska kriza pogorša.

Wall Street očekuje objavu Federalnih rezervi o svom putu pooštravanja monetarne politike u srijedu poslijepodne. Ulagači sada očekuju sporiji tempo pooštravanja od strane Federalnih rezervi u svjetlu bankarske krize. Trgovci trenutačno procjenjuju 86% šanse za povećanje stope od četvrtine boda kada Fed završi svoj dvodnevni sastanak o politici u srijedu, prema FedWatch alatu CME Group. Vjerojatnost pauze je 13,6%.

“Ako bi [Fed] pauzirao svoja povećanja stopa, to bi bilo isto kao da priznaju da znaju nešto što tržišta možda ne znaju. Mislim da bi to za njih bila poražavajuća ideja”, rekao je Johan Grahn, voditelj ETF strategije u Allianz Investment Managementu. "Njima nikada nije bio argument da odustanu od 25 [bazičnih bodova]."

Dodao je da je volatilnost tržišta nakon propasti banke Silicon Valley i kraha Credit Suissea bila "vrlo prirodna reakcija za ulagače da odmah krenu prema sigurnosti".

Tagovi: Wall Street, First Regional Bank, Federalne rezerve, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
OPTIMIZAM
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
NEW YORK - Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink bio je "ugodno iznenađen" učinkom promptnog Bitcoin (BTC) burzovnog fonda (ETF) svoje tvrtke i ponovio je da je "vrlo optimističan" u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
NAJAVE
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
ZAGREB - Šahovski velikan Gari Kasparov nije u Hrvatskoj samo zbog odmora, iako ovdje ima kuću.
Cijene hrane mogle bi konstantno rasti, ovo su glavni razlozi
HRANA
Cijene hrane mogle bi konstantno rasti, ovo su glavni razlozi
ZAGREB - Znanstvenici upozoravaju da će cijene hrane konstantno rasti. Klimatske promjene, a posebno rastuće temperature, mogu uzrokovati povećanje cijena hrane za 3,2 posto godišnje, prema novoj studiji u Njemačkoj.
Azijska tržišta: Japanski indeksi tonu, australsko tržište na rekordu
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Japanski indeksi tonu, australsko tržište na rekordu
TOKYO - Japanske su dionice pale najviše među azijskim tržištima u četvrtak, dok su australske dionice dosegnule rekordnu razinu, potpomognute jačanjem dionica rudarstva.
Hrvatski analitičar iz JPMorgana nema dobre vijesti za optimiste
PREDVIĐANJA
Hrvatski analitičar iz JPMorgana nema dobre vijesti za optimiste
NEW YORK - Čini se da se petomjesečni uspon američkih dionica bliži kraju. Ali ako pitate hrvatskog analitičara Dubravka Lakosa-Bujasa iz JPMorgan Chase Co., ulagači možda neće vidjeti da će doći kad dođe.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE