GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: S&P 500 i Nasdaq na novim rekordima

Wall Street: S&P 500 i Nasdaq na novim rekordima
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.07.2024 / 22:26
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq zaključili su u ponedjeljak na rekordno visokim razinama dok ulagači čekaju ključne podatke o inflaciji kako bi pružili daljnje naznake o tome je li ovogodišnji rast tržišta održiv.

Zarade nekih velikih financijskih divova i potrošačkih tvrtki također su na spisku.

Indeks širokog tržišta završio je dan s rastom od 0,1% na 5.572,85, dok je Nasdaq Composite napredovao 0,28% na 18.403,74. Dow Jones Industrial Average završio je 31 bod niže, ili 0,08%, na 39.344,79.

S&P 500 izlazi iz četvrtog pozitivnog tjedna u posljednjih pet usred kontinuiranog optimizma da bi ublažavanje inflacije - i bilo koje slabosti u gospodarstvu - moglo dovesti do smanjenja kamatne stope Federalnih rezervi.

Indeks potrošačkih cijena za lipanj, koji će biti objavljen u četvrtak, mogao bi ojačati te nade ako glavni broj pokaže blagi napredak. Podaci o indeksu cijena proizvođača bit će objavljeni u petak.

Prošlog su tjedna podaci o radu odražavali blago zahlađenje tržišta rada, što je potaknulo očekivanja smanjenja stopa. Iako je američko gospodarstvo u lipnju otvorilo više radnih mjesta nego što se očekivalo, došlo je i do neočekivanog porasta stope nezaposlenosti, na 4,1% s 4%. Trgovci trenutno očekuju dva smanjenja kamatnih stopa u 2024., s prvim u rujnu, prema CME FedWatch Toolu.

"Vjerujemo da temeljna pozadina i dalje podržava dionice, potaknuta solidnim gospodarskim rastom i rastom zarade, smanjenjem kamatnih stopa i rastućim ulaganjima u umjetnu inteligenciju", napisao je strateg UBS-a Vincent Heaney u bilješci od ponedjeljka.

PepsiCo i Delta Air Lines trebali bi objaviti rezultate u četvrtak. Zatim, niz velikih banaka, uključujući Citigroup i JPMorgan Chase, u petak će započeti sezonu objave rezultate za drugo tromjesečje.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Portugal ukida povlastice za digitalne nomade
POTEZI
Portugal ukida povlastice za digitalne nomade
LISABON - Portugal je bio zemlja u koju su se masovno selili "digitalni nomadi", odnosno ljudi koji su radili poslove koji nisu zahtijevali vezivanje za jedno mjesto. No, državne vlasti sada, pod pritiskom stanovništva, ukidaju povlastice.
Hrvatski turizam: Profitiraju regije koje su naglašenije posvećene avio gostima
STRUKTURA
Hrvatski turizam: Profitiraju regije koje su naglašenije posvećene avio gostima
ZAGREB - Prema podacima sustava eVisitor u našoj je zemlji kumulativno, dakle od 1. siječnja do 20. srpnja ostvareno više od 10 milijuna dolazaka i 45,8 milijuna noćenja, što je u odnosu na lani 4 posto više u dolascima, odnosno jedan posto u noćenjima.
Azijska tržišta: Težak pad Nikkeija
KOREKCIJA
Azijska tržišta: Težak pad Nikkeija
TOKYO - Japanski Nikkei 225 produžio je svoj šestodnevni gubitnički niz na 3%, vodeći gubitke među azijskim indeksima jer je regija doživjela široku rasprodaju nakon što je Wall Street pao preko noći.
Wall Street: Najgori dan za S&P 500 i Nasdaq od 2022.
RASPRODAJA
Wall Street: Najgori dan za S&P 500 i Nasdaq od 2022.
NEW YORK - Američko tržište u srijedu je doživjelo pravi potop, pritisnute neuvjerljivim izvješćima dviju megakapitaliziranih tehnoloških kompanija, vodećih na S&P 500 i Nasdaq Composite zabilježili najgoru sesiju od 2022.
Zagrebačka burza: Rezultati izbacili Končar D&ST u orbitu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Rezultati izbacili Končar D&ST u orbitu
ZAGREB - Rast indeksa uz povećan promet u srijedu na Zagrebačkoj burzi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE